HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Materiály a konstrukce

Jaké vybrat materiály a konstrukční systém pro stavbu dřevostavby? To je jedna ze základních otázek každého stavebníka. V následujících článcích jednotlivé stavební materiály a technologie konstrukčních systémů dřevostaveb detailně rozebereme, vysvětlíme jejich výhody a nevýhody i na co si dát pozor. V této sekci najdete i zajímavé realizované konstrukce z celého světa, které neslouží jako rodinné domy, např. školy, školky, dřevěné mrakodrapy, bytovky atp.


Izolační skla nešetří pouze energie. Opomíjenou výhodou je ochrana proti hluku
S nadměrným hlukem se řada lidí potkává téměř celý den a někteří mu neuniknou ani doma. Řešením jsou izolační skla, která hluk do interiéru jen tak nepustí.

Montáž střešních oken svépomocí – řemeslník znovu připomíná zbytečné chyby
Instalace střešních oken svépomocí přináší řadu výhod, ale také větší riziko možných chyb. Jaké jsou ty nejčastější a jak se jim vyhnout?

Řemeslníci varují před „nastavením oken do zimního režimu“. Jedná se o mýtus, který okna ničí
S každým příchodem zimy se vrací také mýtus o zimním a letním režimu plastových oken. Ten však místo očekávané úspory přináší zničená okna.

Kotvení pomocí vrutů je jednoduché a rychlé. Klíčové je pohlídat si rozteč
Moderní způsob kotvení nadkrokevní izolace či provětrávaných fasád spočívá v použití vrutů. Je však třeba dát si pozor na jejich správnou délku nebo rozteče.

Moderní střešní okna vyvrací zažité mýty. Hodí se i do pasivních domů
Střešních oken se mnozí majitelé pasivních domů obávají. Pokud si však dají při výběru pozor, mohou jim střešní okna přinášet i jisté výhody.

Moderní kotvení nadkrokevních izolací a provětrávaných fasád. Hlavní roli hrají vruty do dřeva
Moderní způsob kotvení nadkrokevní izolace či provětrávané fasády spočívá v použití vrutů. Jak se liší aplikace vrutů v měkké a tuhé izolaci?

Tradiční krovy se ukazují jako nevhodné pro bungalovy
U bungalovu mnoho lidí sáhne po klasickém krovu. Existuje však typ střechy, který je i o 90 % levnější a zároveň má rychlejší a jednodušší montáž.

Předokenní rolety: jednoduchý systém, který šetří tisíce v zimě i v létě
Jednoduchý systém, který tlumí hluk, stíní, chrání soukromí, a především šetří výdaje za energie. Může se jednat o tisíce korun ročně.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů