HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Stavba dřevostavby

Provedeme vás stavbou dřevostavby krok po kroku – od návrhu přes projekci až po samotnou výstavbu dřevostavby. Poradíme vám v otázkách volby typu dřevěných konstrukcí a zaměříme se na detaily, na které byste si měli při stavbě dřevostavby dávat pozor.


Radon se do domu dostane desítkami způsobů. Češi přitom volí neefektivní způsob zabezpečení
Nebezpečné účinky radonu znepokojují odborníky po celém světě. Ti se na popud svých obav snaží vymýšlet různá řešení, pomocí kterých by jej dostali z vašich domovů pryč.

Koncentrace života ohrožujícího radonu je v Česku velmi vysoká. Rodiny mnohdy podceňují levný průzkum pozemku
Radonový průzkum je levný, rychlý a dokáže ochránit vaše zdraví. I přesto však nejsou výsledky tohoto průzkumu respektovány majiteli rodinných domů. Často si neuvědomují míru rizika, kterou s sebou tento přezdívaný tichý zabiják přináší.

Pořízením nepravidelného pozemku lze značně snížit cenu bydlení. Češi tuto možnost přesto stále opomíjí
Ceny stavebních pozemků už zkrátka s cenou dolů asi nepůjdou. Dopředu promyšlené rozvržení pozemku šetří peníze, zkracuje dobu výstavby a zohledňuje budoucí požadavky.

Synové pomohli rodičům postavit vysněný dům. Navštívili jsme je v Ústí nad Labem
Svépomocí postavili rodinný dům jako vytržený z pohádky. Využili potenciál příkrého svahu a na pouhých 500 m2 vybudovali rodinné zázemí.

Dřevostavbu na Pardubicku vybudovali svépomocí. Bungalov stojí 2,5 m nad zemí
Mladý pár z Pardubicka se rozhodl postavit si dům. Dřevostavba založená na pilotech metodou crawl space je opravdový unikát.

Cihla vs. dřevostavba. Který typ domu je v roce 2023 levnější?
Je levnější dřevostavba, nebo zděný dům? Velké srovnání cen stavebních firem na skutečném projektu domu s cenami z roku 2023.

Nové metody výstavby šetří zájemcům o bydlení stovky tisíc
Jak uspořit na realizaci vlastního bydlení a nesnížit přitom kvalitu použitých materiálů? Řešením jsou nové metody výstavby.

Dřevostavba svépomocí – odborník radí, jak na dostupné bydlení s min. náklady na provoz
Přečtěte si rozhovor s odborníkem, jenž se pohybuje ve stavebnictví přes 23 let. Sdělil nám nejdostupnější cesty pro ty z vás, kteří se chystají bydlet.

Po rozvodu chtěl vybudovat zázemí pro své děti. S novou partnerkou postavili rodinný dům za 2 mil
Rodinný dům si na Uherskohradišťsku postavili svépomocí. Partneři zaplatili 2 miliony i s vybavením.

Kdo nahradí pokácené stromy a jaká je životnost dřevostaveb?
Jak je to s ekologií, udržitelností a životností dřevostaveb? Uhlíková stopa CO2, likvidace dřevostavby, regulace vlhkosti a mnohem víc.

V domě se zastavěnou plochou 100 m2 získejte menší pokojíček navíc
Základní výhody dřevostavby většina z nás zná. Co ale takové výhody z pohledu jejich uživatelů? Čeho si obyvatelé těchto domů nejvíce cení? Nahlédněte do bohaté galerie fotografií.

Čas jsou peníze: stavba domu z pohledu úspory dopravy, stresu, hluku a cenného času
Jak postavit dům rychle a levně? Odpovědí jsou jednoznačně dřevostavby. Přečtěte si, v čem všem spočívají výhody v rámci úspory dopravy, stresu a času.

Rekonstrukce střechy staršího rodinného domu krok za krokem
Podívejte se, jak probíhala kompletní obměna střechy stávajícího rodinného domu, která spočívala v nahrazení vazby krovu. Fotopostup krok za krokem vám přinášíme v tomto článku.

Dům na klíč vs. hrubá stavba – přehled pojmů, které definují konečnou cenu
Budete stavět a potřebujete se trochu zorientovat v pojmech? V následujících odstavcích jsme vám vše v jednoduchosti shrnuli.




další články »


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů