HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Sruby a roubenky

Dřevostavby z masivního dřeva mají na území Česka dlouhou historii, i proto se v dnešní době investoři k této tradiční a osvědčené výstavbě dřevostaveb navrací. V této sekci získáte přehledně informace o moderních i tradičních srubech a roubenkách z Česka i celého světa.


„Srub se ukázal jako nejdostupnější varianta bydlení,“ pochvaluje si mladý pár své rozhodnutí
Mladý pár si nedaleko Brna postavil (z části svépomocí) srubový dům. Po cestě narazil na mnoho překážek, přičemž za největší pokládají náročný boj s obcí. Ta jim stála v cestě od samého počátku plánování a byla velmi nekompromisní.

Hvězda televizní show Lída Garcia si postavila s přítelem srub. Navštívili jsme je u Prahy
Lída Garcia si nedaleko Prahy postavila se svým přítelem krásný srub a přivítala nás uvnitř. Nejenže nám popsala do detailu celý příběh, který začínal bydlením v rozpadlé chatě, poradila nám i spoustu vychytávek, díky kterým mohou stavitelé ušetřit statisíce.

Michal staví svépomocí roubenku na Hané. Jde to i bez tesaře, říká
Zvládl postavit celou roubenku svépomocí. Firma panu Michalovi pouze upravila základovou desku. Podívejte se na úžasný výsledek!

Královsky modrá kamna jsou dominantou roubenky u Dobrušky. Jiří si tím splnil sen
Pan Jiří si se svojí ženou splnili sen a postavili si krásnou roubenku v Královehradecké kraji. Podívejte se s námi dovnitř do jejich stavení.

Eva a Martin staví poloroubenku, která má svá specifika, a doufají v cenu do 4 milionů
Eva a Martin se pustili do stavby poloroubenky na severu Čech. Přečtěte si rozhovor, ve kterém se např. dozvíte, jaká specifika má taková stavba.

Nadšený teenager Erik si postavil srub vlastníma rukama. Trvalo mu to rok
V našem článku objevíte jednoho skvělého a pilného dřevostavitele, nadšeného mladíka Erika. Dokázal si postavit srub úplně sám a nevyužil při tom žádnou těžkou techniku, šel cestou jednoduché výstavby po stopách našich předků.

Schodiště ve srubu nemusí být jen z půlkuláčů. Umělec si nechal vyrobit originální schody z plastu
Schodiště ve srubu může mít spoustu podob a některé z nich by vás pravděpodobně ani nenapadly. Prohlédněte si zajímavé realizace v galerii.

Linda a Pavel bydlí ve vesnické roubence s moderním interiérem u Františkových Lázní
V tomto článku se dozvíte, jak vznikala vesnická roubenka u Františkových Lázní, na kterou je radost se dívat. Interiér stavby je překvapivě moderní.

Video: Co vás čeká při realizaci vlastního srubu, aneb detailní průběh stavby v 60 minutách
Myšlenka postavit si vlastní srub uprostřed lesa a aktivně jej využívat láká většinu z nás. Na jaké strasti narazila parta přátel a s jakými překážkami se musela vypořádat?

Moderní bydlení v kouzelných srubech a roubenkách 21. století
Fanoušci staveb z masivního dřeva jistě ocení bohatou dávku inspirace v oblasti srubů a roubenek. Připravili jsme pro vás bohatou galerii s více než 40 sruby a roubenkami z celého světa.

Autentický srub ze dřeva a kamene slouží celé rozvětvené rodině
Pouze z recyklovaného kamene a dřeva je postaven nádherný autentický srub. Starší pár ho postavil pro celou svou širokou rodinu.

Jednoduchý dřevěný srub pro dlouhé zimní večery s přáteli u ohně
Prohlédněte si interiér srubu na Skotské vysočině, který pracuje se starými technologiemi i historickou kamennou základnou.

Městská rodina zrenovovala historický srub přímo na Divokém západě
Drsná příroda Divokého západu, pomalu plynoucí čas a spousta stříbrných pstruhů v řekách přilákaly městskou rodinu do polorozpadlého srubu.

Skromný srub na konci cesty se stal pro rodinu úkrytem před koronavirem
Malý srub určený k relaxaci uprostřed přírody se v době koronavirové pandemie proměnil v trvalé bydlení pro celou rodinu.

Největší srub na světě se stavěl pouhé čtyři měsíce. Jeho stáří vás překvapí
Několikapatrovou stavbu, která je považována za největší srub na světě, si můžete detailně prohlédnout v tomto článku. Jak vypadá interiér takové obrovské dřevostavby? A jaké je její stáří?




další články »


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů