HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Finance a ekonomické analýzy

Při stavbě, rekonstrukci i řešení vybavení nemovitosti se často hraje o poměrně významné finanční prostředky. Tématu úspor a finančního rozhodování tak, abychom dosáhli kýženého cíle a zároveň nepřišli o všechny úspory, proto věnujeme velkou pozornost


Cenu rodinného domu určuje zejména užitná plocha. Víme, jak ji navýšit a neplatit peníze navíc
Tloušťka stěn dřevostavby je zhruba o 7 % nižší než u zdiva, což znamená více užitné plochy pro bydlení. Získáte tak jeden pokoj navíc.

Cena spotřebované vody stoupá. Mnozí začínají ke snížení nákladů využívat retenční nádrže
Průměrná cena spotřebované vody rodinného domu každoročně stoupá. A existuje jen několik málo možností, jak náklady na spotřebu vody snížit o tisíce korun.

Ceny bytů poletí vzhůru. S koupí se nevyplatí otálet, levnější už nebudou
Levnější a dostupnější hypotéky otevřely dveře novým příležitostem. Poptávky po bytech a rodinných domech začaly rapidně růst, a 61 % developerů tak hodlá navyšovat ceny těchto nemovitostí.

Za cenu 1kk v Praze můžete mít vilu s bazénem v Itálii. Češi raději skupují nemovitosti v zahraničí
Pravděpodobně jste už zaznamenali klesající trend na poli úrokových sazeb, kdy se aktuálně pohybujeme okolo 5,19 %. Je tedy čas využít této příležitosti a koupit si nemovitost, nebo ještě vyčkávat?

Nová pravidla pro hypotéky dopadnou i na současné dlužníky. Předčasné splacení se prodraží
Sotva se začala situace ohledně drahého bydlení trochu zklidňovat, je tady novela zákona, kvůli které se předčasné splacení hypotéky pěkně prodraží.

Našel cestu, jak bydlet levně. Vzal si hypotéku s měsíční splátkou 15 600 Kč a za 9 let ji měl splacenou
Mladík již odmítal nadále platit vysoký nájem. Zároveň se však chtěl vyhnout nepříjemnému závazku v podobě vysoké hypotéky, ke kterému by byl nucený se upsat. Přišel tedy na způsob, kterému dnes tleská celý svět.

Bydlení za socialismu – jak vypadalo a kolik skutečně stálo. Nedostupné byty nejsou fenomén pouze dnešní doby
Připomeňte si pomocí fotografií bydlení za socialismu a napište nám, které věci vám chybí a na které se nevyplatí ani vzpomínat.

Firmy provádějící stavební průzkumy si naceňují nesmyslné částky. To stejné můžete mít za třetinu ceny
Mladý pár staví dům na jižní Moravě a potřeboval stavební průzkum na svém pozemku. Oslovili několik společností a dostali čtyři cenové nabídky, které se však značně lišily.



« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů