HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

KVÍZ: Realita nebo umělá inteligence? Dokážete poznat, zda jsou interiéry na fotografiích skutečné?

Umělá inteligence se zlepšuje prakticky každým dnem, a to včetně schopnosti generovat věrohodné fotografie. Myslíte si, že výplod umělé inteligence poznáte bez mrknutí oka? Připravili jsme si pro vás směs reálných a fiktivních fotografií. Zkuste si otestovat svůj postřeh a zjistěte, jak dobře dokážete rozpoznat, co je reálné a co bylo vytvořeno pomocí umělé inteligence.


Realita vs. umělá inteligence. Zvládnete je od sebe rozeznat?
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: © Dřevostavitel.cz a Canva AI Product (Free Media Licence)

To pozná přece každý…

S rostoucím vývojem umělé inteligence je stále těžší rozlišit, zda je daná fotografie skutečná nebo je vytvořená právě pomocí umělé inteligence. Moderní umělá inteligence (neboli AI) dokáže vytvářet reálné fotky s detailním zpracováním, přičemž bere mnohdy v úvahu také osvětlení, textury věcí a podobně. Díky tomu jsou výsledné snímky na první pohled nerozeznatelné od skutečných fotografií. Rozpoznání takových obrázků může být výzvou i pro zkušené oko, nicméně pokud se na ně podíváme pořádně, často najdeme určité indicie, které nám napoví, zda se jedná o realitu nebo fikci.

Zaměřte se na detaily, jako jsou proporce nábytku či nepřirozené stíny. Často na fotografiích můžete najít nedokončené linie nebo nereálné tvary. Myslíte si, že fotografie od umělé inteligence poznáte na první pohled? Otestujte se.

SPUSTIT KVÍZ →

P.S. Vybavujete interiér ve Vašem domě či bytě? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
12.10.2024

Photocredit: © Dřevostavitel.cz a Canva AI Product (Free Media Licence)

0

Kvíz: Nostalgie socialismu. Vzpomenete si, k čemu sloužily předměty z vašeho dětství?
Některé z těchto věcí už v současných domácnostech nenajdete, jiné se pouze modifikovaly do novější varianty. Otestujte se, jak dobře si na běžné vybavení socialistické domácnosti vzpomínáte.

KVÍZ: Rozeznáte jedlé houby od těch jedovatých? Zjistěte, zda můžete vyrazit do lesa
Je to tady. Ti, kteří netrpělivě čekali celé léto, mohou vzít do ruky košík a vyrazit. Jste si však jisti, že houby, které sbíráte, jsou skutečně jedlé? Otestujte se.

KVÍZ: Senioři vs. mladí. Poznáte, jaká generace bydlí v domácnostech na fotografiích?
Starší generace a mládež jsou v mnoha ohledech naprosté protiklady. Neliší se pouze oblékáním, mluvou nebo životními zkušenostmi, ale také bydlením.

KVÍZ: Ženy vs. muži. Poznáte, kdo zařizoval domácnost na fotografiích?
Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Jejich odlišnost můžeme vidět nejen v přemýšlení nebo chování, ale například také v tom, jak si zařizují svůj interiér a domácnost. Poznáte, který interiér byl navržen rukou muže a který má na svědomí žena? Otestujte se.

KVÍZ: Čím uhasit hrnec na sporáku a čím počítač? Zjistěte, zda víte, co dělat v krizové situaci
Stačí jen chvilka nepozornosti a oheň je na střeše. A to doslova. Požár ale nemusí vždy končit tragicky. Pokud ho zachytíte v zárodku a použijete správnou pomůcku, můžete ho zlikvidovat dřív, než by hasiči vůbec stihli vyjet.

KVÍZ: Ceny za socialismu. Vzpomenete si, kolik stálo máslo, tatramatka nebo pivo?
Mléko v sáčku nebo tatramatku si pravděpodobně vybaví každý, kdo minulý režim pamatuje. Dokážete však ještě vylovit v paměti, kolik tyto věci stály? U některých možná ani nezaváháte, jiné vás však nejspíše překvapí.