HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

KVÍZ: Senioři vs. mladí. Poznáte, jaká generace bydlí v domácnostech na fotografiích?

Starší generace a mládež jsou v mnoha ohledech naprosté protiklady. Neliší se pouze oblékáním, mluvou nebo životními zkušenostmi, ale také bydlením. Patrně nikoho nepřekvapí, že lidé narození v roce 1960 mají domov zařízený úplně jinak než generace, která se narodila okolo roku 2000. Troufnete si však tipnout, která domácnost patří komu?


Poznáte, jaká generace bydlí v domácnosti na fotografii?
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: © Dřevostavitel.cz a Canva AI Product (Free Media Licence)

Kdo je kdo?

Mileniálové, Gen Z nebo boomers. I tak se často označují jednotlivé generace pro lepší odlišení a přehlednost. Pod pojmem boomers se schovává vůbec nejstarší generace, tedy převážně senioři. Na ni plynule navazuje generace X, do které spadají zejména Husákovy děti. Takřka celá dvě desetiletí před koncem tisíciletí patřila mileniálům, po kterých v roce 1996 přišla Gen Z neboli generace Z, které se někdy říká také internetová generace. Nejmladší generací je generace Alfa, která zahrnuje děti narozené od roku 2010.

Ten má rád to a ten zas tohle

Jak tedy bydlí jednotlivé generace? Boomers preferují bydlení, které poskytuje komfort a dostatek místa pro návštěvy rodiny a přátele. Generace X klade důraz na praktičnost. Ocení moderní design, ale neobětují kvůli němu své pohodlí. Většina mileniálů preferuje menší, ekonomické a ekologické bydlení s využitím moderních technologií. Generace Z, která vyrostla ve světě technologií, preferuje minimalistické bydlení s ekologickými materiály a inteligentními systémy. Generace Alfa většinou ještě samostatné bydlení nemá, očekává se však, že bude plné již známých i nových technologií.

SPUSTIT KVÍZ →

P.S. Vybavujete interiér ve Vašem domě či bytě? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
11.09.2024

Photocredit: © Dřevostavitel.cz a Canva AI Product (Free Media Licence)

0