HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

KVÍZ: Jablko a meloun zná každý. Poznáte však dračí ovoce, papáju a další exotické druhy?

Hrušky, třešně nebo švestky. V České republice se pravděpodobně najde jen málo lidí, kteří nikdy neochutnali ty nejběžnější a velmi dobře známé druhy ovoce. Existuje však také řada méně známých druhů, o kterých jste možná nikdy neslyšeli nebo je běžně jíte, jen nemáte tušení, jak se jmenují. Otestujte se, jak dobře se vyznáte v ovoci.


Umíte pojmenovat méně známé druhy ovoce?
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Needpix.com a Pexels a PxHere (CC0)

Není to jako jablka a hrušky

Léto má mnoho výhod a jednou z nich je právě ovoce. V České republice jsme zvyklí na to, že sotva jedno skončí, další začne dozrávat, a tak máme přísun čerstvých vitamínů až do podzimu zajištěný.

V dnešní době však není problém opatřit si ovoce a zeleninu ani během chladnějších měsíců, kdy často saháme po exotických druzích, kterým se v našich končinách tak úplně nedaří. Někdo volí papáju, jiný maracuju nebo například mango. Jsou i takoví, kteří berou to, co se jim v obchodě zalíbí, aniž by se pídili po názvu. Co vy? Vyznáte se v méně známých druzích ovoce a dokážete je pojmenovat?

SPUSTIT KVÍZ →

P.S. Řešíte zahradu nebo vybavení kolem domu? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
24.08.2024

Photocredit: Needpix.com a Pexels a PxHere (CC0)

0

KVÍZ: Víte, kde bydleli prezidenti Československé a České republiky? Přiřaďte k nim správné sídlo
Odhalili jsme zajímavá fakta a detaily, které oživí vaši představu o každodenním životě prezidentů a jejich bydlení. Nejenže se dozvíte nové informace, ale také si ověříte své dosavadní znalosti v této oblasti.

KVÍZ: Poznáte nejznámější české houby? Zkuste si, jestli přežijete návštěvu lesa
Mezi jaké houbaře se řadíte? Poznáte pouze bedlu a hřib nebo jsou vaše znalosti mnohem širší? Otestujte se v našem kvízu.

Kvíz: Nostalgie socialismu. Vzpomenete si, k čemu sloužily předměty z vašeho dětství?
Některé z těchto věcí už v současných domácnostech nenajdete, jiné se pouze modifikovaly do novější varianty. Otestujte se, jak dobře si na běžné vybavení socialistické domácnosti vzpomínáte.

KVÍZ: Která bylinka pomáhá na klidný spánek, která odhání komáry a čím zklidníte žaludek?
Pomocí bylinek se snadno zbavíte dlouhotrvajícího nachlazení, zažívacích potíží nebo chmurných nálad. Stačí vědět, po které sáhnout. Otestujte se, zda to víte i vy.

KVÍZ: Pozor – lodžie není balkon. Spousta lidí nepozná ani vikýř a neví, co je pavlač
Patříte mezi ty, kteří nedokážou rozeznat balkon od lodžie, anebo naopak oplýváte znalostmi z oboru stavebnictví? Otestujte si, zda poznáte podle obrázku např. vikýř, arkýř, atiku a mnoho dalších.

KVÍZ: Máte nárok na příspěvek na bydlení a víte kolik můžete dostat?
Kdo má nárok na příspěvek na bydlení? Jaké musíte pro získání podpory splňovat podmínky? A jaký příspěvek na bydlení dostane samoživitelka se dvěma dětmi či právník žijící sám v Praze?

KVÍZ: Znáte svá práva jako nájemce nebo vlastník nemovitosti? Otestujte se
Myslíte si, že máte jasno v tom, co všechno si můžete dovolit v pronajatém bytě nebo co můžete svému nájemci zakázat? Otestujte se, zda víte vše o nájemním vztahu.

KVÍZ: Pozor – srub není roubenka. Spousta lidí nepozná ani dům z KVH a neví, co je hrázděnka
Vyznáte se v dřevostavbách? Rozeznáte srub od roubenky a poznáte podle fotky hrázděnku? Pojďme na to.

KVÍZ: Nejhorší čeští kutilové všech dob. Poznáte fikci od reality?
I když jsou Češi šikovní a bezpochyby mají zlaté české ručičky, někdy se ne všechno podaří úplně podle plánu. Poznáte, která fotografie je skutečná a kde se jedná o fikci?

KVÍZ: Květiny, které má na zahradě každý. Mnozí při jejich poznávání pohoří
Umíte pojmenovat květiny, které máte doma, nebo ani netušíte, co vám na zahradě roste? Otestujte se.