HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

KVÍZ: Poznáte nejznámější české houby? Zkuste si, jestli přežijete návštěvu lesa

Mezi Čechy se patrně najde jen málo těch, kteří nikdy v životě nebyli houbařit. Všichni jsme alespoň jednou v životě vyrazili do lesa s košíkem v ruce a touhou najít co nejlepší úlovky. A to dokonce i ti, kteří houby na talíři nemají příliš v lásce nebo se v nich příliš nevyznají. Mezi jaké houbaře se řadíte vy? Poznáte pouze bedlu a hřib nebo jsou vaše znalosti mnohem širší? Otestujte se v našem kvízu.


Poznáte, které houby z českých lesů se nachází na obrázcích?
VSTOUPIT DO KVÍZU »
i Foto: Public domain pictures a PxHere (CC 0)

Houbaření jako český národní koníček

Kdo by rád nestrávil horký a dusný den ve stínu lesa. Nedělní odpoledne strávené příjemnou procházkou a houbařením se však může občas pěkně zvrtnout. Někteří lidé se totiž pouští do sběru hub, které tak úplně neznají. Může tak dojít k tomu, že si je spletou s některou z jedovatých kolegyň a hned je oheň na střeše. Jak jste na tom vy? Poznáte nejznámější české houby? A víte, kterým se raději vyhnout?

SPUSTIT KVÍZ →

Vydáno dne:
22.06.2024

Photocredit: Public domain pictures a PxHere (CC 0)

2

Kvíz: Rozeznáte fošnu, lať, hranol nebo prkno? Zjistěte, jak dobří jste kutilové
Pokud jste si doteď mysleli, že se v kutilství vyznáte, pojďme se o tom reálně přesvědčit. Málokterý kutil zvládne dojít až na konec dnešního kvízu bez jediné chyby.

KVÍZ: Které kotle zakážou a jaké dřevo má největší výhřevnost? Otestujte své znalosti ohledně topení dřevem
Topení dřevem není žádnou novinkou. I přesto jsou kolem něj otázky, ve kterých nemají jasno ani ti, kteří topí dřevem desítky let. Jak jste na tom se svými znalostmi vy?

Nová pravidla Evropské unie, statisícové pokuty a krádeže majetku – to jsou zářezy z minulého týdne
Nová pravidla Evropské unie, která finančně pocítí jen někteří z nás, statisícové pokuty za kácení stromů a krádeže majetku v České republice – to jsou zářezy z minulého týdne. Udělejte si dobrý čaj nebo kávu a jdeme na to.

KVÍZ: Pokojovky, které má doma každá moderní domácnost. Mnozí při poznávání pohořeli
Vyznáte se v pokojových rostlinách, které zdobí domácnosti moderních Čechů? Pojďme to hned otestovat. Ať už jste profík nebo vám zvadne i obyčejný kaktus – tento kvíz ukáže pravdu.

KVÍZ: Jak dobře se orientujete v obytné normě? I zkušení museli odkrýt obrázkové nápovědy
Obytná norma je jedním z mála souhrnů požadavků, který byste si měli alespoň jednou prolítnout očima. A jestliže se do studia obytné normy příliš nehrnete, vyzkoušejte si náš dnešní kvíz, ve kterém jsme základní principy shrnuli a doplnili navíc i obrázky pro vaši lepší představivost.

KVÍZ: Které ovoce zlepšuje krevní tlak a po kterém uvidíte jako ostříž? Otestujte své znalosti ovoce a zeleniny
Že je ovoce a zelenina základem každé zdravé a vyvážené stravy, ví úplně každý. Najde se však také plno faktů, které vám tak jasné být nemusí. Otestujte své znalosti.

KVÍZ: Troufnete si správně určit prvky krovové soustavy? I zkušení kutilové se zarazí u obrázkové poznávačky
Dokážete určit správný název konstrukce a ukázat tak, že jste lepší než letití odborníci?

KVÍZ: Existují věci, které do kompostu nesmí. Většina lidí netuší, které to jsou
Co když do kompostu házíte něco, co tam nepatří? Existují potraviny i další věci, které nejenže tvorbu kompostu nepodpoří, ale mohou kompost zcela zničit.

KVÍZ: Poznáte nejznámější druhy stromů? Otestujte se, zda zvládnete učivo prvního stupně
Poznávat jednotlivé druhy stromů se učí děti už na základní škole. Pro vás by to tedy měla být hračka. Tak co? Víte, co je smrk a co jedle?

KVÍZ: Jak bydlí Leonardo DiCaprio, Arnold Schwarzenegger, Pamela Anderson a další? Přiřaďte hvězdy ke správnému domu
Že slavné osobnosti nebydlí v dvoupokojovém bytě v paneláku nejspíše nikoho nepřekvapí. Nahlédněte společně s námi pod pokličku slavných a zjistěte, jak dobře tyto hvězdy znáte.