HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

KVÍZ: Víte, kde bydleli prezidenti Československé a České republiky? Přiřaďte k nim správné sídlo

Vyjmenovat všech 12 dosavadních prezidentů ve správném pořadí umí málokdo. A jen ti největší profíci dokáží z hlavy vyjmenovat také sídla, ve kterých tito pánové bydleli i se svými rodinami. Porovnejte se s nimi v dnešním kvízu. Dokáže správně přiřadit fotografie sídel ke správným prezidentům? Pojďme to zjistit. Dnešní kvíz nabízí 12 pečlivě sestavených otázek, z nichž každá má pouze jednu správnou odpověď.


Bydlení prezidentů
VSTOUPIT DO KVÍZU »
i Foto: Richenza (Wikipedia CC 3.0)

Bydlení prezidentů

Tento kvíz prověří vaše znalosti o historii prezidentských rezidencí, počínaje Pražským hradem až po méně známá místa, kde prezidenti České i Československé republiky žili nebo trávili svůj čas. Připravte se na odhalení zajímavých faktů a detailů, které oživí vaši představu o každodenním životě prezidentů a jejich bydlení. Nejenže se dozvíte nové informace, ale také si ověříte své dosavadní znalosti v této oblasti.

SPUSTIT KVÍZ →

   

Na více fotografií domů, ve kterých naši prezidenti bydleli, se můžete podívat v galerii. Ale pozor. Fotografie obsahují spoilery, proto si je prohlédněte až po dokončení kvízu.

Vydáno dne:
19.06.2024

Photocredit: Richenza (Wikipedia CC 3.0)

0

KVÍZ: Jak se dělí majetek při rozvodu? Správně odpoví jen každý desátý Čech
Komu připadne zděděný majetek a jak je to s hypotékou při rozvodu? Ačkoliv se v České republice rozpadne téměř každé druhé manželství, na tyto otázky dokáže odpovědět málokdo.

Kvíz: Rozeznáte fošnu, lať, hranol nebo prkno? Zjistěte, jak dobří jste kutilové
Pokud jste si doteď mysleli, že se v kutilství vyznáte, pojďme se o tom reálně přesvědčit. Málokterý kutil zvládne dojít až na konec dnešního kvízu bez jediné chyby.

KVÍZ: Které kotle zakážou a jaké dřevo má největší výhřevnost? Otestujte své znalosti ohledně topení dřevem
Topení dřevem není žádnou novinkou. I přesto jsou kolem něj otázky, ve kterých nemají jasno ani ti, kteří topí dřevem desítky let. Jak jste na tom se svými znalostmi vy?

KVÍZ: Které ovoce zlepšuje krevní tlak a po kterém uvidíte jako ostříž? Otestujte své znalosti ovoce a zeleniny
Že je ovoce a zelenina základem každé zdravé a vyvážené stravy, ví úplně každý. Najde se však také plno faktů, které vám tak jasné být nemusí. Otestujte své znalosti.

KVÍZ: Troufnete si správně určit prvky krovové soustavy? I zkušení kutilové se zarazí u obrázkové poznávačky
Dokážete určit správný název konstrukce a ukázat tak, že jste lepší než letití odborníci?

KVÍZ: Existují věci, které do kompostu nesmí. Většina lidí netuší, které to jsou
Co když do kompostu házíte něco, co tam nepatří? Existují potraviny i další věci, které nejenže tvorbu kompostu nepodpoří, ale mohou kompost zcela zničit.

KVÍZ: Poznáte nejznámější druhy stromů? Otestujte se, zda zvládnete učivo prvního stupně
Poznávat jednotlivé druhy stromů se učí děti už na základní škole. Pro vás by to tedy měla být hračka. Tak co? Víte, co je smrk a co jedle?

KVÍZ: Znáte správná pojmenování střech? Sedlovou zná každý, mansardovou téměř nikdo
Dokážete určit správný název střešní konstrukce a ukázat tak, že jste lepší než někteří vystudovaní stavaři? Ne všichni zvládnou dojít až na konec dnešního kvízu bez jediné chyby.

KVÍZ: Poznáte nejznámější české houby? Zkuste si, jestli přežijete návštěvu lesa
Mezi jaké houbaře se řadíte? Poznáte pouze bedlu a hřib nebo jsou vaše znalosti mnohem širší? Otestujte se v našem kvízu.

Kvíz: Nostalgie socialismu. Vzpomenete si, k čemu sloužily předměty z vašeho dětství?
Některé z těchto věcí už v současných domácnostech nenajdete, jiné se pouze modifikovaly do novější varianty. Otestujte se, jak dobře si na běžné vybavení socialistické domácnosti vzpomínáte.