HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Vytvořila si sama luxusní vizualizace a neplatila ani korunu. Katka si tak zařídila celý dům pár kliknutími myší

Katka si chtěla zařídit nový rodinný dům, který si s přítelem staví, ale vyhodit tisíce za pár vizualizací zavrhla. Našla však způsob, jak si vizualizace kuchyně, obýváku, ložnice, předsíně i koupelny vytvořit sama. Dokonce si nemusela stahovat žádný program a generování zabralo necelých 30 sekund. Podle návrhu si dnes zařizuje osvětlení a vybírá nábytek. Na vytvořené vizualizace i fotopostup se můžete podívat v galerii. Na závěr nám zaslala i 50s video, ve kterém celý postup osobně vysvětluje.


Jak si vytvořit luxusní vizualizace zdarma
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Canva (Free Media Licence)

Vizualizace jsou drahá záležitost

Známe to všichni. Ať už rekonstruujeme či stavíme nebo si chceme jen zútulnit místnost v domě, potřebujeme vizualizaci, způsob, jak přenést svoje myšlenky na virtuální papír. A v ideálním případě potřebujeme někoho, kdo by to za nás udělal – specialista, odborník, designér. Koupit si jednu, dvě vizualizace je super. Co když ale chcete navrhnout celý dům a všechny místnosti v něm? Nakonec si spočítáte, kolik byste museli do této záležitosti investovat, a raději dáte peníze do něčeho jiného. A že se způsobů, kde během stavby domu utopit peníze, najde.

A designéři přijdou o práci. Nic nemá chybu a vy je potřebujete

Lidský pohled a cit navrhovat prostory vhodné k žití vám žádný online program nenahradí. A ten dnešní nebude výjimkou. Proto, než se pustíme do návodu, jak si vizualizace vytvořit, myslete na to, že by vám měly sloužit jen jako vzor – zjistíte díky nim, kde by bylo dobré mít gauč, kde by se mohlo hodit velké zrcadlo nebo že montáž velkých oken bez parapetu je mnohem lepší variantou než malé kastlíky. Na rozdíl od designérů vám taky nedokáže sdělit přesnou specifikaci materiálů, některé výrobky a vybavení ani nemusí existovat. A právě proto není dobré počítat s návrhy z online dostupného programu Canva jako s finálními.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Zpevnění svahu tak, aby se nezhroutil. Zahrádkářka z jižní Moravy našla levné a funkční řešení

Pro představu to postačí

Jak už bylo zmíněno, pro představu vám tyto vizualizace postačí. Utvrdíte se v tom, jaký směr bude váš interiér následovat (skandinávský, retro, boho, industriální apod.). Stejně tak si dokážete lépe představit, jak si spolu budou vámi vybrané barvy hrát do noty. Na úvod by to tedy snad stačilo, pojďme se do toho pustit.

Náš tip: Abyste mohli začít uvažovat o návrhu interiéru svého domu, je určitě dobré se alespoň trochu orientovat v nejběžnějších stylech bydlení. Své znalosti si můžete otestovat i v našem kvízu.

SPUSTIT KVÍZ →

Nemusíte si stahovat žádný program

A to je na tom úplně to nejlepší. Canva funguje na podobném principu jako třeba vám jistě známý Google Disk. Můžete se do programu přihlásit kdykoliv a odkudkoliv. Můžete si ho otevřít i z mobilu a změny, které provedete, se automaticky uloží.

Klikáme

V první řadě tedy otevřete svůj internetový prohlížeč a zadejte do vyhledávání Canva. Poté si program otevřete a klikněte na libovolný projekt v nabídce. My jsme zvolili formát letáku (volba je na vás, není to v tomto případě podstatné). Následně se vám otevře čisté kreativní pole (fotopostup najdete i v galerii níže). V levém šedém sloupci budete mít devět teček pojmenované jako Aplikace. Na ty klikněte. Následně se vám otevřou nové možnosti. Vy přejeďte směrem dolů. Zde se nachází devět boxů. Klikněte na box s názvem Magic Media. Konečně jsme se dostali (pro případ vytvoření vizualizací zadarmo) do výchozího portálu. Do tohoto šedého boxu napište, co chcete vygenerovat. Může to být cokoliv, snažte se co nejvíc popsat svoje myšlenky.

Čím víc popíšete vaši představu, tím líp

Zkuste do generátoru napsat i velikost místnosti, třeba: „Kuchyně v černém dekoru v místnosti velké 15 m2.“ Někdy tuto informaci program neignoruje a opravdu na to myslí při generování vizualizace (bohužel ne vždy). Stejně tak můžete napsat, že chcete mít v kuchyni dřevěnou poličku, na které budou květiny. Nebo v předsíni koberec, který bude v retro stylu.

Vydržíte 30 sekund?

Jakmile máte vyspecifikovaný popis v šedém boxu, klikněte na generování vizualizací. Generování trvá několik málo sekund. Do půl minuty tak budete mít luxusní vizualizace pro lepší představu vašeho budoucího interiéru. Až se vám obrázky vygenerují, můžete je použít nebo z nich vytěžit ještě víc.

Vytvořit můžete i živou vizualizaci

Nač jen fotku, když můžete mít i krátké video? Vyberte obrázek, který se vám líbí, a klikněte na tři tečky v pravém horním rohu. Pomocí tohoto tlačítka můžete vytvořit i pohyblivou vizualizaci. Toto tlačítko najdete tady.

Nepohrdněte styly, které program nabízí

Po rozkliknutí kolonky v levém horním boxu máte navíc možnost i upravovat styl vytvořených vizualizací. Zde najdete až 25 stylů, ze kterých můžete vybírat. My jsme pro ukázku zvolili Filmový styl (ten na prvním řádku). Po kliknutí na vámi vybraný styl fotky se vraťte zpět do výchozího portálu a klikněte na tlačítko Vygenerovat znovu. Vizualizace se v tomto stylu trochu liší. Na někoho může působit více živě.

Chcete víc? Tak pojďme na to

A abychom nezůstali jen u jedné místnosti, můžete si navrhnout i zbytek rodinného domu. Stačí napsat do šedého boxu, že chcete v podobném stylu navrhnout i další místnosti. Například:

  • Kuchyně v černém dekoru s prvky dřeva ve stylu boho.
  • Obývák v černém dekoru s prvky dřeva ve stylu boho.
  • Předsíň v černém dekoru s prvky dřeva ve stylu boho.

Volbu stylu z předchozího kroku si můžete změnit. Následně klikněte na tlačítko Vygenerovat znovu. Canva vám vytvoří čtyři další nové návrhy. Pokud se vám nelíbí, dejte generovat znovu.

Stahujeme

Na vizualizace, které si budete chtít uchovat, klikněte a upravte je v bílém kreativním poli. Následně klikněte na tlačítko Sdílet a pokračujte dál. Ve výběrovém řádku zaklikněte vhodný formát. Pro vizualizace je ideální formát JPG nebo PNG. V posledním kroku vyberte vizualizace, které si chcete stáhnout, a klikněte na fialové tlačítko Stáhnout. I tuto část postupu najdete ve fotogalerii.

Doufáme, že vám návod pomohl a vy jste si tak vytvořili perfektní představu vašeho budoucího domu.

P.S. Vybavujete interiér ve Vašem domě či bytě? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
31.08.2024

Photocredit: Canva (Free Media Licence)

0

Koupit, prodat nebo vyčkat? Usnadnění dotací a zvýhodněné úvěry 2024 ovlivňují ceny nemovitostí
Blíží se nová vlna zájmu o dotace na opravu starých domů. Majitelé očekávají nával zájemců o koupi domů po babičce.

Stavbu za miliony korun využívají jen 3 týdny v roce. Výhled z ní ale nedostanete z hlavy
Sportovci ji využívají jen tři týdny v roce, přičemž svým monumentálním vzhledem ohromuje desítky kolemjdoucích. V odstavcích níže se dočtete, kde tato třípatrová dřevostavba stojí a jak moc se liší vizualizace od reality.

Oblíbené bungalovy do L (4kk) s krytou terasou od 2,1 mil. korun
Typové domy do L s terasou jsme dnes seřadili pod sebe a vy si je můžete prohlédnout a vzájemně porovnat. Zohledněte vizualizace, cenu, užitnou plochu a u některých domů i hotové realizace ve fotogalerii.

Moderní kuchyně, na které nemáte. Podívejte se alespoň na fotky
Dnes vám prozradíme, co dělá kuchyni luxusní, a vy tak budete vědět, na co při návrhu myslet, abyste měli moderní kuchyni co možná nejdéle, protože jak jistě víte, trendy se mění.