HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Moderní kuchyně, na které nemáte. Podívejte se alespoň na fotky

Existují kuchyně, které jsou opravdu drahé a jejichž realizace se pohubuje v řádech statisíc korun. Na druhou stranu existují i kuchyně, které si na luxusní jen hrají. V rámci jejich návrhu použili majitelé určité techniky a nepodcenili výběr materiálů. Správně zkombinovali i barvy a implementovali do kuchyně praktické vybavení a spotřebiče. Dnes vám tyto techniky prozradíme, a vy tak budete vědět, na co při návrhu myslet, abyste měli moderní kuchyni co možná nejdéle, protože jak jistě víte, trendy se mění.


Moderní kuchyně
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: © Dřevostavitel.cz

Co dělá kuchyni luxusní a drahou?

Nejspíš se neshodneme na tom, že všichni chtějí mít luxusní kuchyni. Hratelnou alternativou je pak moderní kuchyně, po které touží většina hospodyněk. Nicméně na skutečnosti, že se všichni chtějí cítit ve své kuchyni dobře, se už snad shodneme. Takovou kuchyni si snadno vytvoříte, když budete následovat sedm zásadních bodů. Pro někoho má luxusní kuchyně podobu čistých linek a lesklého povrchu, pro jiného zase podtrhuje chalupářský styl. Každý si v níže zmíněných bodech zkrátka musí najít své. Pojďme na to.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Zpevnění svahu tak, aby se nezhroutil. Zahrádkářka z jižní Moravy našla levné a funkční řešení

Design hraje klíčovou roli

Luxusní kuchyně se vyznačují unikátním designem na míru, který využívá prostor efektivně a esteticky. Tento design zahrnuje originální prvky, které odlišují takovou kuchyni od běžných návrhů. Otevřený prostor umožňuje snadný pohyb při vaření, a když jde vaření od ruky, ve vzduchu je příjemná atmosféra. A co barvy? Paletu barev vybírejte tak, aby ladila s celkovým stylem domácnosti. Často zahrnuje neutrální nebo zemité tóny, které dodávají eleganci a sofistikovanost. Základem je tedy v případě designu kuchyně otevřený prostor a zemité barvy.

Materiály jdou ruku v ruce s designem

Použití správných materiálů je klíčové pro dosažení luxusního vzhledu (kvalitní dřevo, jako je např. dub nebo ořech). Z přírodních kamenů je to například mramor nebo žula, která je nejen estetickým prvkem, ale má i funkční odolnost. V neposlední řadě bychom zmínili nerezovou ocel a sklo. Co se týče povrchů, není důležité jestli zvolíte mat, lesk nebo speciální nátěry. Důležité bude, abyste takový povrch dokázali dobře zkombinovat se zbytkem, např. s vybavením.

Nezapomeňme na vybavení

Luxusní kuchyně jsou vybaveny špičkovými spotřebiči od renomovaných značek, jako jsou např. tyto. Takové spotřebiče nabízejí pokročilé funkce, které usnadňují přípravu jídla, a zvyšují tak komfort. Vestavěné spotřebiče jsou stylově integrovány do celkového designu kuchyně, čímž vytvářejí čistý a elegantní vzhled. Moderní technologie jako chytré spotřebiče, vestavěné kávovary a indukční varné desky pak dodávají kuchyni inovativní rozměr.

Úložný prostor chtějí všichni

Efektivní využití prostoru a inteligentní uspořádání skříněk a zásuvek jsou alfou a omegou. Ergonomické uspořádání zajišťuje snadný přístup ke všem potřebným věcem a optimalizuje pracovní postupy. Moderní kuchyně často obsahují i specializované úložné prostory, jako jsou výsuvné koše nebo otočné rohy.

Slepá místa v kuchyni – jak chytře využít každý kout?

Bez správného osvětlení přijde všechna snaha vniveč

Osvětlení hraje důležitou roli, a to nejen v luxusních kuchyních. Nastavitelné osvětlení umožňuje regulaci intenzity světla podle aktuálních potřeb, čímž vytváří příjemnou atmosféru (denní vs. noční světlo). Kombinace různých typů osvětlení, jako je stropní, pod linkou nebo vnitřní osvětlení skříněk, zajišťuje, že každá část kuchyně je dobře osvětlena. V žádné luxusní kuchyni zkrátka nenajdete pouze jedno kulaté světlo se žárovkou. Možnost regulace intenzity světla a kombinace různých typů osvětlení je zkrátka zásadní.

Detaily a doplňky – ty dotváří celkový dojem

Kvalitní kování a úchyty jsou nejen funkční, ale také estetické a dodávají kuchyni luxusní vzhled. Ručně vyrobené prvky, jako jsou vyřezávané dřevěné detaily nebo na míru vyrobené obklady, zvyšují exkluzivitu prostoru. A právě s takovými kovanými detaily jsme se setkali na jedné redakční návštěvě rodiny na Šumavě (související článek přikládáme níže). Tyto detaily často zahrnují i speciální designové prvky, které odrážejí osobní styl a vkus majitele.

Navzdory snům o skromném bungalovu mají luxusní roubenku. Výsledku nelitují

Musíme následovat trendy a inovace

Moderní inovace a trendy jsou nezbytné pro udržení kuchyně na špičkové úrovni. Implementace nejnovějších technologií (chytré spotřebiče, automatizované systémy) zvyšuje funkčnost a pohodlí majitelů. Podívejte se na související články pod dnešním článkem a buďte v obraze.

P.S. Vybavujete interiér ve Vašem domě či bytě? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
13.08.2024

Photocredit: © Dřevostavitel.cz

1

Kuchyně: některé trendy vás možná překvapí
Černá barva, kontrast materiálů, chytré spotřebiče a minimalismus. Podívejte se na nové trendy v kuchyních, budou se vám líbit.

Bydlení podle Feng Shui: čistá kuchyně zlepší nejen vaše zdraví, ale i finanční situaci
Kuchyně je ve Feng shui nejdůležitější místností v domě. Kromě zdraví a vitality má vliv i na naše bohatství. Více v našem článku.

Kuchyně v českých dřevostavbách – nahlédněte do dvaceti domácností
Jak bydlí Češi a jaké si nechávají navrhnout kuchyně do svých nových dřevostaveb? Podléhají trendům, nebo spíše svým zvykům? Nahlédněte s námi do 20 různých českých kuchyní v pestré fotogalerii.

Bílá kuchyně je nepřekonatelným trendem – inspirace pro různé styly
Bílé kuchyně budou pravděpodobně atraktivní vždycky. Jste stejného názoru? Podívejte se do naší fotogalerie na více než 80 inspirativních designů.

Luxusní rekonstrukce podkrovního bytu v Beskydech má celoprosklený štít
Bydlení pro mladou rodinu s miminkem v překrásném podkrovním bytě s proskleným štítem vás dostane do kolen. Inspirujte se fotografiemi z této realizace v naší galerii.

Kuchyňský ostrůvek – 7 faktorů, které je dobré znát před návrhem kuchyně
Hodí se kuchyňský ostrůvek do každé kuchyně? Jak maximalizovat jeho potenciál? Inspirujte se skvělými návrhy a zkušenostmi z realizací.

Indukční deska: Jaké má výhody a jak správně poznat indukční nádobí?
Co jsou to indukční desky a proč jsou v kuchyních tolik oblíbené? Pozneje jejich výhody i nevýhody včetně zásadních parametrů pro výběr.

Chybně navržená kuchyně se může citelně prodražit. Češi radí, jak se tomu vyvarovat
Jaké jsou trendy moderní kuchyně, jak vylepšit tu vaši a ještě u toho ušetřit? Inspirujte se moderními kuchyňskými linkami v naší fotogalerii.

Nevýhody kuchyní do U a proč se nevyplatí recirkulační digestoř – vyzpovídali jsme české hospodyňky
Lámete si hlavu s návrhem kuchyně? Vsadili jsme na recenze (ne)spokojených majitelů těch nejluxusnějších kuchyní v Česku a vyslechli si jejich názory.

Své ženě postavil Michal luxusní venkovní kuchyni. Zvládl to svépomocí a prozradil postup i cenu
Venkovní kuchyně je pravděpodobně snem i vaší ženy. Michal poprosil svého otce a vymysleli brilantní a velmi kreativní plán. Dali hlavy dohromady a společnými silami dokončili velký projekt, ze kterého byla celá rodina v šoku.