HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Žijí čeští studenti v luxusu? Získali jsme ty nejbizarnější fotografie z jejich kolejí

„Dnešní děti a mladí žijí v luxusu,“ tvrdí mnozí zástupci starších generací. Otázkou je, zda se zastánci tohoto tvrzení byli někdy podívat, jak vypadá skutečný stav třeba takových studentských kolejí. Možná by je z toho přepychu až přecházel zrak a přáli by si raději zůstat v nevědomosti. Podívejte se na ty nejzajímavější úlovky ze studentského ubytování.


Jaká je realita českých studentských kolejí? Provedeme vás prostřednictvím fotografií
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Vědomil V. (se souhlasem) a Aďo B. (se souhlasem)

Měli jste při výběru koleje šťastnou ruku?

Studentské koleje se dají obecně rozdělit na dvě kategorie. Do první spadáte tehdy, pokud máte u svého pokoje také koupelnu a kuchyňku. V takovém případě jste nepochybně šťastlivci, protože věci, které tu objevíte, patří buď vám nebo dalším třem lidem, které znáte. Poté je tu ale druhá kategorie. Do té spadají ti, kteří tolik štěstí neměli. Ve sdílených prostorách se dá totiž často najít i to, co v žádném případě nechcete a mnohdy ani nečekáte.

Koupelna jako adrenalinová výzva

A bohužel často také výzva o tom, kdo má nejsilnější žaludek. Ve sdílených koupelnách na kolejích vás totiž mnohdy čeká skutečně nevšední zážitek. Dokonce i v případě, že se zde nesetkáte s ničím neobvyklým, není provozování hygieny na tomto místě zrovna slast. Většina lidí se pokouší zvládnout sprchování, aniž by se musela čehokoliv zbytečně dotknout, zatímco sprchová hadice většinou drží pouze silou vůle. Na nejzajímavější úlovky z koupelen a záchodů se můžete podívat v galerii níže.

Místo kulinářských zážitků

Kuchyně na kolejích jsou místem, kde se fantazii meze nekladou – zejména, když jde o kreativní využití mikrovlnky nebo toustovače. Pokud jste někdy bydleli na kolejích se sdílenou kuchyní, jistě jste už narazili na kouřící hrnec s vyvařenou vodou a něčím neidentifikovatelným na dně. Nebo se vám možná stalo, že jste ve společné kuchyni objevili už připravenou večeři s lístečkem, že měl někdo porci navíc. Vlastně má toto sdílené bydlení něco do sebe…

Každý pokoj je jedinečný

Čekal vás po příchodu do pokoje na studentských kolejích šok, protože vypadal tak trochu jinak, než prezentovaly fotografie na internetu? Nevadí. Za tu dobu, kterou zde strávíte, si ho jistě přizpůsobíte k obrazu svému. Zvyknete si dokonce na proležené matrace i skříň, která vypadá, že se rozpadne při každém otevření. 

Na jednotlivých pokojích často nechybí ani originální výzdoba, která je přizpůsobena aktuálnímu svátku nebo ročnímu období. Přesvědčte se na vlastní oči v galerii níže.

Neberte to příliš vážně

„Já jsem byl na kolejích pět let, ale nikdy jsem tam tedy nic takového neviděl,“ říkáte si a kroutíte hlavou. Samozřejmě je třeba to brát s nadsázkou, jistě se u nás v Česku najdou i studentské koleje, jejichž úroveň je vysoká a je radost na nich bydlet. To však nebrání tomu, abychom se společně zasmáli nebo podivili nad těmi nejbizarnějšími fotografiemi ze studentských kolejí, které jsme pro vás našli.

Máte taky podobné úlovky z kolejí nebo jiného sdíleného bydlení? Podělte se o ně s námi a zašlete nám je do redakce.

Bydlíte nebo jste bydleli na kolejích?

Ano, jsou/byly to hezké koleje.

19

Ano, vypadají/vypadaly podobně jako koleje na fotografiích.

15

Ne, na kolejích jsem nikdy nebydlel.

15

P.S. Hledáte inspiraci pro Vaše bydlení? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
07.10.2024

Photocredit: Vědomil V. (se souhlasem) a Aďo B. (se souhlasem)

0

Konec řemeslníků v Čechách se nekoná. Mladí překvapují nevídanou zručností
Řemeslo má zlaté dno, to platí od pradávna. A šikovných řemeslníků je v dnešní době pomálu. Přijďte proto podpořit budoucí řemeslníky ve studentské soutěži na Stavebním veletrhu v Brně.

Nepoctiví řemeslníci šíří mezi lidmi nepravdivé informace. Ti kvůli tomu platí víc, než by museli
Tak jako se nechá utáhnout na vařené nudli matka na mateřské, která oboru stavebnictví jednoduše nerozumí, úplně stejně si může řemeslník povodit i IT experta na homeoffice či kohokoli jiného, kdo zkrátka nemá čas si nastudovat úplně vše.

Za nejlepším vysokoškolským životem míří studenti do Brna. Mendelova univerzita zahájila 2. kolo přijímacího řízení
Město, které je svými vysokými školami, knihovnami ale i kluby a bary vyhlášeno jako jedno z nejlepších studentských měst na světě, přitahuje čím dál více zájemců o studium.

Bytovka se zahradou na střeše – procházky se psem, čerstvý vzduch i vlastní zahrada. Již brzy u nás
Vícerodinná městská farma, jak je s oblibou nazývána, zaujímá přes 2 000 m2 a bude určena pro mladé rodiny, seniory i studenty. Každý z nich bude mít kromě bytové jednotky i vlastní zahradu, možnost odpočinku na čerstvém vzduchu či procházky se psem po střeše objektu.

V Česku se rýsuje novodobá šlechta. Plat těchto profesí často přesahuje sto tisíc měsíčně
V České republice se rýsuje skupina pracovníků s vysoce nadprůměrnými platy, do které byste to možná neřekli. O jejich platu by si mohlo nechat zdát i plno vysokoškoláků.

Řemeslníci berou třikrát víc než učitelé. Vyhrává vysoká škola života
Ještě před pár lety by tomu pravděpodobně málokdo věřil. Dnes už tolik lidí nepřekvapí, že se řemeslníci pomalu přesouvají do kategorie profesí, které jsou nadprůměrně ohodnoceny.