HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Nejhorší kutilové v Česku – fotografie, které zvěčňují realitu nejbizarnějších přešlapů našich dělníků

„A na kolik nás vyjdou opravy?“ Někdy holt natrefíte na dělníka, který rád řeší problémy po svém. A v mnoha případech je to řešení v podobě montážní pěny, kterou mnoho kutilů rádo využívá. V článku najdete rodinné domy, které to svým architektonickým řešením lehce přepískly. Dále pak zahradní perličky, bizarní DIY vybavení v českých domech a fotografie z měst a obcí, které někteří z vás dokážou rozpoznat. Pojďme na to.


Nejhorší kutilové v Česku
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: delniq (se souhlasem)

Když někomu věříte až moc

Znáte to – rozhodnete se, že ušetříte na odborné firmě či zkušeném živnostníkovi a namísto toho svěříte rekonstrukci domu či zcela novou výstavbu „známému“. Buď natrefíte na opravdu šikovného člověka, nebo na tuto spolupráci nikdy nezapomenete. V galerii vám přinášíme ty nejbizarnější fotky z českých domácností, kdy kutilové a dělníci opravdu nepřemýšleli. Pro lepší přehlednost jsme je pro vás rozdělili do několika kategorií.

Rodinné domy, které to přepískly

Hlavním účelem rekonstrukce rodinného domu je zajištění bezpečnosti obyvatel či jeho zvelebení. V některých případech ale došlo k pravému opaku. Co byste řekli na přístavbu, která rozhodně nepůsobí přirozeně a vypadá spíše, jako kdyby v domě žily dva odlišné typy lidí (viz fotka č. 1)? Jen ztěžka přehlédnutelnou rekonstrukci můžete vidět na fotce číslo dva, kdy se šikovní dělníci snažili nahradit čtvercová okna za kulatá. Majitel domu na třetí fotce pravděpodobně zatoužil po dřevostavbě, nicméně na to šel od špatného konce. V neposlední řadě stojí za zmínku rozšíření rodinného domu o jeden karavan. Ano, čtete správně. Více fotek najdete v bohaté fotogalerii.

Zahradní perličky

Ani zahradní perličky neunikly naší pozornosti. Velkou specialitou jsou v České republice kryté bazény – jsme velmi vysoko v žebříčku států, které počítají nejvíce bazénů na počet domácností v republice. Některé rodiny však pochopily pojem „krytý bazén“ trochu jinak. Nemluvě o provizorních řešeních, ze kterých se stala trvalá, jako např. nahrazení odtokového svodu děravou botou.

A to má být vaše vizitka?

O předzahrádkách ani nemluvě. Právě ty by totiž měly reprezentovat vaše bydlení. Předzahrádka je první věc, kterou návštěva uvidí, a pokud si myslíte, že ji ohromí antoníček napůl zapuštěný do fasády, šeredně se pletete. Pravý úhel takovým kutilům nic neříkal. Tyto pokusy o chytré a vkusné vychytávky najdete taktéž v galerii.

Bizarní vybavení uvnitř českých domů

Nikdy nevíte, na co při návštěvě narazíte. Příkladem nám dnes může být postel vyzděná z velkých kusů kamenů anebo vytápění venkovního nekrytého balkonu. Pokud byste zavítali i do jiných místností, překvapit by vás mohla i montážní pěna, která je u některých rodinných domů odpovědí téměř na všechny problémy (viz fotky ve fotogalerii).

Koupelna je tématem sama o sobě

Právě tady je nesmírně jednoduché udělat mnoho přešlapů. Určitě vás neminul velký trend samostatně stojících van v koupelnách. Nejedna domácnost po nich zatoužila a snažila se je mermomocí navrhnout i do svého domu. Ne vždy se však takové řešení vyplatilo, jak můžete ostatně vidět na první fotografii. Na druhé fotce pak můžete vidět velmi provizorní řešení WC. Kdo by řekl, že použitý karton může být natolik užitečným prvkem. Na závěr nesmíme opomenout ani veřejné toalety a speciálně pak pisoáry. Pánové, tohle je vaše parketa. Poprali byste se s takovými toaletami anebo byste drželi až domů?

Veřejná místa nejsou výjimkou

Pokud vás trápí světlo z veřejného uličního osvětlení, pak jste asi ještě nebydleli v bytě na obrázku číslo jedna. Majitelka pravděpodobně žádala dostatek světla zvenčí v interiéru a projektanti se rozhodli jí maximálně vyhovět. Další ukázkou faux pas je čekárna veřejné budovy. Nicméně pokud byste si chtěli opravdu odpočinout, tak byste si přece jen našli cestu k poslední volné židli v řadě (viz fotka č. 2). Zbytek přešlapů snad možná ani není třeba komentovat, obrázek si udělejte sami a napište nám do komentářů, co bylo pravděpodobně zamýšleno u fotografie železničního přejezdu.

P.S. Potřebujete do svého domu instalovat fotovoltaickou elektrárnu nebo jaký systém je právě pro váš dům vhodný? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
21.10.2024

Photocredit: delniq (se souhlasem)

0

Kvíz: Rozeznáte fošnu, lať, hranol nebo prkno? Zjistěte, jak dobří jste kutilové
Pokud jste si doteď mysleli, že se v kutilství vyznáte, pojďme se o tom reálně přesvědčit. Málokterý kutil zvládne dojít až na konec dnešního kvízu bez jediné chyby.

KVÍZ: Troufnete si správně určit prvky krovové soustavy? I zkušení kutilové se zarazí u obrázkové poznávačky
Dokážete určit správný název konstrukce a ukázat tak, že jste lepší než letití odborníci?

Nejhorší kutilové všech dob, bungalov pro seniory a samosběry jahod v ČR – to jsou zářezy z minulého týdne
Jasně, výstižně, stručně a na rovinu – přinášíme ty nejzajímavější zářezy z minulého týdne. Pohodlně se usaďte, dejte si kafíčko a jdeme na to.

Noční můra majitelů – fotografie zachycené v Česku jsou reálnou vizitkou českých „profi“ kutilů
„Vždyť to skoro není vidět, to je v pohodě.“ Ne, některé dnešní přešlapy opravdu nejsou v pohodě. Fotografie v dnešním článku jsou reálnou vizitkou některých českých kutilů.

Nejzadluženější obec v Česku, neschopní kutilové a náhrada za zakázané kotle – to jsou zářezy z minulého týdne
Rozhovor se starostkou nejzadluženější obce v Česku, neschopní kutilové a cenově dostupná náhrada za zakázané kotle – to jsou zářezy z minulého týdne.

Ivan si postavil zahradní domek s garáží pro čtyřkolku. Poskytl fotodokumentaci i projekt
Na svého šikovného manžela byla pyšná i paní Lucie. Konečně si mohli pořídit nová kola – už je totiž měli kde uskladnit.

Drahé výrobky z masivního dřeva si zvládnete vyřezat sami za pár korun. Radí odborník s léty praxe
Během své cesty narazil na spoustu překážek, vyřešil hromady problémů a přišel na vychytávky, které by v době, kdy s tímto koníčkem začínal, velmi rád znal.

KVÍZ: Nejhorší čeští kutilové všech dob. Poznáte fikci od reality?
I když jsou Češi šikovní a bezpochyby mají zlaté české ručičky, někdy se ne všechno podaří úplně podle plánu. Poznáte, která fotografie je skutečná a kde se jedná o fikci?