HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Nový typový bungalov do L se staví ve velkém po celém Česku. Rodiny zaujala základová deska v ceně

Cena základové desky je mnohdy položka, na kterou rodiny zapomínají. K ceně za typový dům tak vždy musí připočítat půl milionu korun, načež konečný rozpočet pak není příliš atraktivní záležitostí. U nového bungalovu (s dispozicí 4+kk) však rodiny vědí, „do čeho jdou“. Se vším všudy (dům na klíč) se cena pohybuje okolo 4,5 milionu korun. Fotky z již postaveného typového domu najdete hned v následujícím odstavci, tak neváhejte tento žádaný dům prozkoumat zevnitř i zvenčí.


Moderní bungalov 4kk pro rodiny s dětmi
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

Ideální dům pro čtyřčlennou rodinu

V hledáčku mnoha rodin se objevil nový typový dům, který byl navržený zkušenými projektanty pro potřeby běžné čtyřčlenné rodiny. Nízkoenergetický bungalov je navržen jako velmi praktický dům s maximálně využitým prostorem (dispozičně je navržen jako 4+kk). Součástí návrhu je velký obývací pokoj a krytá terasa, o které si řekneme více v následujících odstavcích. Dům může být navíc i bezbariérový – přesvědčte se o chytře navržené dispozici sami na fotografiích v galerii níže.

Ložnice nebo pracovna? Záleží na vás

Rodinný dům s dispozicí 4+kk nabízí velké plochy a prostory s velkorysým navržením, které krásně navazují na okolní přírodu kolem domu. Prohlédněte si dispozici této moderní dřevostavby v odstavci níže. Moderní bungalov rodině nabízí krásných 89 m2 užitné plochy při zastavěné ploše pouhých 120 m2. Jak se sami dočtete v odstavci níže, na obývací pokoj navazuje místnost, která může sloužit jako ložnice, dětský pokoj či pracovna. Co byste v tomto případě zvolili?

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Petrovi z Prahy přispívá stát na bydlení, přestože bere 50 tisíc měsíčně

Dispozice populárního domu 4+kk

Jakmile vejdete dovnitř této dřevostavby, ocitnete se v prostorném zádveří. Po své pravé ruce uvidíte vstup do hlavní obytné místnosti. Zde se nachází obývací pokoj s kuchyní. Součástí místnosti je také prosklený jídelní kout se vstupem na venkovní zastřešenou terasu. Z obýváku se také dostanete do ložnice, která je záměrně oddělená od části domu, kde jsou dětské pokoje. I z ložnice se můžete ráno vypravit s dobrou kávou na terasu. Užitnou plochu jednotlivých místností naleznete níže.

  • Zádveří 4,5 m2,
  • technická místnost 2,8 m2,
  • obývací pokoj s kuchyní a jídelnou 28,5 m2,
  • dětský pokoj 14,3 m2,
  • dětský pokoj 14,6 m2,
  • ložnice 12,1 m2,
  • koupelna 7,0 m2,
  • WC 1,6 m2,
  • chodba 3,2 m2.

Pokud byste se z předsíně nevydali doprava, ale šli rovnou za nosem, ocitnete se v menší chodbě. Odtud vedou dveře do dvou dětských pokojů, koupelny, na samostatné WC a do technické místnosti v centru domu.

Terasa, kterou využíváte celoročně a nestojí vás takřka nic

Terasy navržené ve výřezu pravidelného obdélníku jsou vždy jen malou třešničkou na dortu, kterou však ve finále oceníte nejvíce. Tato zastřešená terasa vám vznikne „sama“ jednoduchým návrhem dispozice domu do L. Střecha by byla v těchto místech položená tak či onak a záleží pak na vás, zda byste chtěli raději pokoj v domě navíc či právě onu zastřešenou venkovní terasu. Můžete tu strávit slunné i deštivé dny, poskytne vám skvělé a chráněné zázemí. Podívejte se na vizualizace o několik odstavců níže.

A čím budeme vytápět?

Konstrukční složení stěn udržuje v interiéru po celý rok příjemné klima. Zároveň tepelná izolace zaručuje pohodlné bydlení s velmi nízkými náklady na vytápění. Jak si můžete povšimnout na fotkách v galerii, v obývacím pokoji jsou navržená moderní krbová kamna. Zde si můžete prohlédnout aktuální ceny oblíbených krbových kamen s teplovodním výměníkem. Naopak krapet levnější varianty teplovzdušných krbových kamen najdete tady.

Důležitá je také skladba stěnových panelů, která je konstruována tak, že dům je již v základu nízkoenergetický. Vy máte posléze na výběr mezi dvěma hlavními skladbami – difuzně uzavřenou konstrukcí a difuzně otevřenou konstrukcí.

Dřevostavbu lze postavit ve třech variantách, které se liší cenou

A těmi jsou: hrubá stavba, stavba na dokončení a stavba na klíč.

Hrubá stavba je „surový“ stav domu zahrnující staticky stabilní a nosné prvky (tedy bez estetických úprav), které zajišťují, že stavba stojí a nebude do ní zatékat. Dům na klíč znamená, že veškerá realizace stavby (od projektu po kolaudaci) je v rukou stavební firmy, která vám po smluveném období předá klíče od vaší novostavby. A dům na dokončení je mezistupněm mezi hrubou stavbou a domem na klíč (dokončovací práce si provádíte svépomocí). Vy sami se tak můžete rozhodnout, kolik času a svého umu chcete investovat do stavby domu.

Dům na klíč vs. hrubá stavba – přehled pojmů, které definují konečnou cenu

Prefabrikace je hudbou budoucnosti

Systém panelové montáže dřevostavby se provádí na předem připravenou základovou desku (součást kompletní ceny – viz níže). Stěnové panely jsou tak vyráběny ve výrobní hale, vybavené kvalitním nejmodernějším nářadím. Na stavbu přijíždějí hotové panely jako kompletní celky včetně okenních a dveřních otvorů.

Aktuální cena rodinného bungalovu 4+kk

Průměrná cena dřevostavby 4+kk o užitné ploše 89 m2 se pohybuje od 2.287.100,- Kč do 4.682.900,- Kč. Další podrobnosti o domě nalezete zde. Uvedená cena je včetně DPH. Důležité je také zmínit, že součástí ceny je základová deska.

Zaujal vás tento dům? Kompletní přehled zajímavých rodinných domů s dispozicí 4+kk najdete v katalogu domů.

SDÍLET ČLÁNEK

P.S. Řešíte stavbu domu, možnosti větrání a vytápění? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.


Vydáno dne:
16.08.2024

Photocredit: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

0

Tomáš s Kristýnou postavili dům hlavně kvůli dětem. Jejich neobvyklé řešení půdorysu vás překvapí
Navštivte s námi pasivní dřevostavbu s jedinečným výhledem na Brno a sympatickými majiteli, kteří se s námi podělili o své zkušenosti se stavbou domu.

Dům na důchod – 14 nejoblíbenějších typových projektů od českých firem (půdorys i cena)
Stěhování ve vyšším věku dnes není ničím neobvyklým. Odrostlé děti opustí rodné hnízdo a najednou je velký rodinný dům poloprázdný. A rozhodně neodpovídá skutečným potřebám zralého páru.

Bungalov 4kk s krytou terasou a spíží se zařadil mezi nejpopulárnější bungalovy. Zjistili jsme jeho cenu
Součástí návrhu bungalovu je také prostorná předsíň, oddělená klidová (spací) část, zastřešená venkovní terasa a spíž, kterou budete mít během vaření hned při ruce.

Oblíbené bungalovy do L (4kk) s krytou terasou od 2,1 mil. korun
Typové domy do L s terasou jsme dnes seřadili pod sebe a vy si je můžete prohlédnout a vzájemně porovnat. Zohledněte vizualizace, cenu, užitnou plochu a u některých domů i hotové realizace ve fotogalerii.