HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Bungalov 4kk s otevřeným krovem je novinkou roku 2024. Cena na klíč příjemně překvapila již mnoho rodin

Nový typový bungalov opět posunul laťku moderního a cenově dostupného bydlení o kus výš. Uvnitř domu jsou navržené tři ložnice, prosvětlený obývací pokoj a moderní kuchyně do L s výhledy do zahrady skrze prosklený štít dřevostavby. Nemluvě o úžasné atmosféře, kterou dokáže vykouzlit otevřený krov v obýváku. Aktuální cenu domu na klíč, půdorys i fotky najdete níže.


Bungalov 4kk s otevřeným krovem
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

Novinka, která zaujala Čechy

Nový typový dům s jednoduchou dispozicí 4+kk zaujal nejednu rodinu po celé České republice. Zastavěná (145 m2) a užitná (115 m2) plocha domu je dostačující a přímo ideální pro čtyřčlenné rodiny. Dům je navržený do obdélníkového tvaru o rozměrech 8,98 x 16,18 m, přičemž jeden ze štítů domu je kompletně celý prosklený. Podívejte se na vizualizace rodinného domu ve fotogalerii.

I volba stavebního pozemku bude klíčová

Pokud by vás lákala vidina života v tomto nadčasově navrženém domě, popřemýšlejte i tom, jak velký pozemek budete „potřebovat“. Měli byste totiž zohlednit onen prosklený štít, který bude vyžadovat krásné a bohaté výhledy (ve vašem vlastním zájmu). K čemu by vám totiž byl takový skvostný návrh, kdybyste se po celý zbytek života koukali na sousedův betonový plot.

Jestliže má dům obdélníkový tvar, vyhledávejte stavební parcely:

  • protáhlé a úzké (levnější varianta),
  • velké a obdélníkové (dražší varianta).

Pokud byste našli dlouhý úzký pozemek a byl by se svahem, myslete na to, aby byl spádovaný od domu dál. Jednak kvůli výhledům, ale také kvůli vyvarování se zatékání do domu a nutnosti bagrování, které není nejlevnější položkou na seznamu.

Prosklený štít – neupeču se v obýváku v horkých letních dnech?

Díky otevřenému charakteru stěn lze interiér domu propojit s okolní přírodou. Dům tak poskytne příjemný a vzdušný prostor. Pokud se vám líbí vidina (příjemně) vyhřátého interiéru, orientujte velké množství prosklených ploch na východ, jihovýchod, jih, jihozápad a západ. A abyste zabránili přehřívání, zaměřte svou pozornost nejen na stínění (předokenní žaluzie), ale i na volbu prosklení. Více jsme se tomuto tématu věnovali v článku níže.

Úsporu za vytápění v řádu tisíců ročně přinesla výměna prosklení. Získali jsme překvapivá data

Špičková kvalita je zde standardem – skladba obvodové stěny

Rodinný dům je postavený speciální technologií, která udržuje v interiéru příjemné klima po celý rok. Zároveň tepelná izolace zaručuje pohodlné bydlení s velmi nízkými náklady na vytápění. Prohlédněte si difuzně otevřenou skladbu stěny zde.

1. Silikonově-pryskyřičná omítka – umožňuje průchod vodních par z interiéru ven a naopak zabraňuje vstupu vlhkosti do konstrukce.
2. Kvalitní dřevovláknitá deska – vysoká objemová hmotnost v zimě výborně izoluje a v létě zabraňuje přehřívání.
3. Tepelněizolační deska – izolace není prašná, eliminuje vdechnutí vláken.
4. Dřevěná smrková konstrukce – kvalitní vysušené smrkové dřevo v KVH nebo BSH provedení.
5. Parobrzdná deska – prvek konstrukce umožňující pozvolný průchod vodní páry konstrukcí.
6. Tepelněizolační deska.
7. Instalační a izolační předstěna (60 mm) – zabezpečuje vedení instalačních rozvodů bez porušení parobrzdné vrstvy.
8. Sádrovláknitá deska – nadstandardně vyhovuje také bodovému zavěšování předmětů na stěny.
9. Interiérová povrchová úprava – bílý nátěr.
10. Modřínové zakládací trámy – zakládací trámy z kvalitních KVH vysušených modřínových profilů, které odolávají vlhkostním tlakům.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Postup výroby sítě proti komárům – podomácku a za pár korun

Světlo bude i v chodbě. A to bez oken a světlíků

Interiér je promyšleně dispozičně rozdělen na společenskou a klidovou část, ve které jsou umístěny ložnice.

Ze zádveří se dostanete na samostatné WC, do technické místnosti a do centrální chodby. Právě tato chodba o ploše 6,85 m2 bude maximálně prosvětlená díky prosklenému štítu budovy. Na konci chodby je totiž navržená hlavní obytná místnost. Zde se odehrává veškerý rodinný život – obývací pokoj je propojený s jídelnou i kuchyní do tvaru L. Z obývací části se majitelé pohodlně dostanou i na venkovní terasu. Prosvětlení této místnosti zajišťují také střešní okna nad kuchyní. Ve druhé polovině domu jsou dva dětské pokoje, ložnice a koupelna s druhým WC.

Domácí atmosféru vytvoří krbová kamna, která bez problémů vytopí celý dům. Spousta domácností mnohdy upřednostňuje kombinovanou volbu s centrální rekuperací a teplovodním podlahovým vytápěním v celém domě. Zde najdete aktuální ceny krbových akumulačních kamen seřazených od nejlevnějších kousků.

Dřevěný obklad domu jako třešnička na dortu

Obdivné pohledy si vyslouží volba dřevěného obkladu, který stavbě dodá dokonalý vzhled a eleganci. Sibiřský modřín se využívá především pro svou dlouholetou životnost. K dokonalosti a modernímu vzhledu dotáhly návrh dřevostavby venkovní žaluzie s elektrickým ovládáním.

Nejvíc vás určitě zajímá cena domu. Tady je

Bungalov je možné realizovat (podobně jako většinu typových projektů) ve třech stupních dokončenosti:

  • hrubá stavba,
  • stavba na dokončení,
  • stavba na klíč.

Cena rodinného bungalovu 4+kk se pohybuje od 3.435.100,- Kč do 5.279.400,- Kč. Další podrobnosti o domě nalezete zde. Uvedená cena je včetně DPH. Zda si od firmy necháte postavit i základovou desku nebo si ji zrealizujete sami podle námi dodané projektové dokumentace, to je čistě na vás.

Něco se vám nezdá? Tak proveďte individuální úpravy

Pokud vám nevyhovuje půdorysné řešení, nevěste hlavu. Ať už potřebujete zvětšit okna, upravit dispozici nebo rovnou změnit rozměry celého domu, není to problém.

Zaujal vás tento dům? Kompletní přehled zajímavých rodinných domů s dispozicí 4+kk najdete v katalogu domů.

SDÍLET ČLÁNEK

P.S. Řešíte stavbu domu, možnosti větrání a vytápění? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.


Vydáno dne:
01.08.2024

Photocredit: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

4

Nový bungalov 5kk snižuje cenovou laťku a nabízí dostupné bydlení i pro střední třídu
Moderní bungalov získal mnoho kladných referencí, ve kterých si majitelé vychvalují hlavně promyšlenou dispozici v kombinaci se samotnou cenou typového domu. Podívejte se na již realizované projekty v článku.

2+kk za cenu garsonky – moderní bungalov zaujme dispozicí i technologiemi
Úžasný bungalov 2+kk poskytne dostatek klidu pro menší rodinu, která touží po novém domě nebo letním sídle. Dispozice domu je malá, ale velmi šikovně vyřešená.

Bungalov 4+kk ideální pro rodinu se dvěma dětmi – 103 m2 za cenu městského bytu
Bungalov 4+kk je populární volbou rodin se dvěma dětmi. Chytrá dispozice dělí dům na soukromou a společnou část.

Během horkých dní lze mít příjemně i v podkroví. Osvědčené řešení se přesto opomíjí
Čeho je moc, toho je příliš. Ačkoliv se na léto těšíme celou zimu, několik dní v přehřátém podkroví nám dá pěkně zabrat. Existuje však snadné řešení, jak vedra v podkroví přežít.

KVÍZ: Pozor – srub není roubenka. Spousta lidí nepozná ani dům z KVH a neví, co je hrázděnka
Vyznáte se v dřevostavbách? Rozeznáte srub od roubenky a poznáte podle fotky hrázděnku? Pojďme na to.