HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Dům v Česku, který nenachází konkurenci. Luxusní dřevostavba ohromila svou dispozicí a cenou nejednu rodinu

Většina typových domů se v České republice liší pouze malými úpravami dispozice a samozřejmě cenou. Dnešní projekt rodinného domu je však výjimkou potvrzující pravidlo. Návrh prošel jak rukama architektů, tak i projektantů, přičemž společně dokázali najít kompromis, který spojuje jak estetickou, tak praktickou rovinu. V článku najdete fotky, půdorys i cenu, jejíž výše překvapila mnoho zájemců.


Rodinný dům na patro 6kk
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: autor návrhu: Darchitects, autor vizualizací: Sohovisual (se souhlasem)

Styl, který zaujal velké rodiny

Moderní patrová dřevostavba se velmi liší od klasických typových domů, které možná znáte z katalogu. Čím to je? Na návrhu se podíleli jak projektanti, tak i architekti a společnými silami dokázali skloubit vlastní požadavky a najít kompromis. Tento velký dům s velkorysou dispozicí 6+kk zaujal nejednu rodinu po celé České republice. Zastavěná (119 m2) a užitná (184 m2) plocha domu je dostačující a přímo ideální pro pětičlenné i šestičlenné rodiny. Podívejte se na vizualizace rodinného domu ve fotogalerii.

Spolupráce s architektem

Dnešní patrový dům je synonymem pro luxusní bydlení v přírodě, které respektuje životní prostředí a zároveň nabízí veškerý komfort moderního života. Každý detail je navržen s ohledem na kvalitu a udržitelnost, aby splňoval nároky těch nejnáročnějších klientů. Na návrhu dnešní moderní dřevostavby se podíleli špičkoví architekti i projektanti. Nejen díky tomu nabízí tento prostorný, designově čistý dům harmonii mezi estetikou a funkcionalitou.

Provedeme vás domem

Vstupní dveře se nachází na podélné straně domu, přímo pod venkovním stáním na auto. Vstupujete do zádveří a po vaší levé ruce je hned menší šatna na odložení kabátu. Na tuto prostornou předsíň plynule navazuje širší chodba, ze které se dostanete do pokoje, který slouží jako pracovna, technické místnosti, koupelny, na samostatné WC a do hlavní obytné místnosti. Stejně tak se tu nachází schodiště vedoucí do prvního patra.

V prvním patře se nachází dva dětské pokoje, ložnice, obrovská šatna, koupelna a samostatné WC. Prostor nad jídelnou není zastropený, a tak z prvního patra velmi dobře vidíte až do přízemí.

V hlavní obytné místnosti o ploše větší než 53 m2 se odehrává veškerý rodinný život – obývací pokoj je propojený s jídelnou i kuchyní, ke které je navržená i menší spíž v prostoru pod schody. Z obývací části se majitelé pohodlně dostanou i do zahrady, stejně tak jako se z jídelny dostanou na venkovní terasu. Domácí atmosféru vytvoří krbová kamna, která bez problémů vytopí celé přízemí i celý dům (jsou-li kamna s výměníkem napojená na teplovodní podlahové vytápění). Spousta domácností mnohdy upřednostňuje kombinovanou volbu s centrální rekuperací a zmíněným teplovodním podlahovým vytápěním v celém domě. Zde najdete aktuální ceny krbových akumulačních kamen.

Stačí změnit skladbu stěny a bude se vám v domě lépe dýchat

U dřevostaveb se setkáte buď se skladbou konstrukce difuzně otevřenou nebo uzavřenou. Rozdíl je v tom, že difuzně otevřená konstrukce umožňuje prostup vzdušné vlhkosti pryč z interiéru, díky čemuž máte v domě stále čerstvý vzduch (domácnosti si velmi často instalují do takových rodinných domů jednotku rekuperace s centrální výměnou vzduchu). Naopak difuzně uzavřenou konstrukcí vzdušná vlhkost neprojde, a proto je žádoucí častější větrání. A dnešní rodinný dům je navržený právě s difuzně otevřenou skladbou konstrukce. Skladbu si můžete prohlédnout zde. Níže máte uvedené jednotlivé materiály, jež tvoří skladbu svislé stěny (ze strany exteriéru směrem dovnitř).

U jiného nadstandard, tady standard – jaké materiály tvoří obvodovou stěnu?

1. Silikonově-pryskyřičná omítka – umožňuje průchod vodních par z interiéru ven a naopak zabraňuje vstupu vlhkosti do konstrukce.
2. Kvalitní dřevovláknitá deska – vysoká objemová hmotnost v zimě výborně izoluje a v létě zabraňuje přehřívání.
3. Tepelněizolační deska – izolace není prašná, eliminuje vdechnutí vláken.
4. Dřevěná smrková konstrukce – kvalitní vysušené smrkové dřevo v KVH nebo BSH provedení.
5. Parobrzdná deska – prvek konstrukce umožňující pozvolný průchod vodní páry konstrukcí.
6. Tepelněizolační deska.
7. Instalační a izolační předstěna (60 mm) – zabezpečuje vedení instalačních rozvodů bez porušení parobrzdné vrstvy.
8. Sádrovláknitá deska – nadstandardně vyhovuje také bodovému zavěšování předmětů na stěny.
9. Interiérová povrchová úprava – bílý nátěr.
10. Modřínové zakládací trámy – zakládací trámy z kvalitních KVH vysušených modřínových profilů, které odolávají vlhkostním tlakům.

Navyšte rozpočet

Dnešní rodinný dům je možné realizovat (podobně jako většinu typových projektů) ve třech stupních dokončenosti:

  • hrubá stavba,
  • stavba na dokončení,
  • stavba na klíč.

Cena rodinného domu 6+kk se pohybuje od 4.349.400,- Kč do 7.104.200,- Kč. Další podrobnosti o domě nalezete zde. Uvedená cena je včetně DPH. Zda si od firmy necháte postavit i základovou desku nebo si ji zrealizujete sami podle námi dodané projektové dokumentace, to je čistě na vás. V ceně však zahrnutá není.

Chtělo by to změnu?

Jestliže jste si dnešní typový dům oblíbili natolik, že ho považujete za trefu do černého, ale něco se vám přece jen nepozdává, jde to napravit. Pokud vám nevyhovuje půdorysné řešení, nevěste hlavu. Ať už potřebujete zvětšit okna, upravit dispozici, nebo rovnou změnit rozměry celého domu, není to problém. Stačí si tyto změny sepsat a podrobně vylíčit stavební firmě.

Zaujal vás tento dům? Kompletní přehled zajímavých rodinných domů najdete v katalogu domů.

P.S. Řešíte stavbu domu, možnosti větrání a vytápění? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
18.10.2024

Photocredit: autor návrhu: Darchitects, autor vizualizací: Sohovisual (se souhlasem)

0

Nový bungalov 5kk snižuje cenovou laťku a nabízí dostupné bydlení i pro střední třídu
Moderní bungalov získal mnoho kladných referencí, ve kterých si majitelé vychvalují hlavně promyšlenou dispozici v kombinaci se samotnou cenou typového domu. Podívejte se na již realizované projekty v článku.

2+kk za cenu garsonky – moderní bungalov zaujme dispozicí i technologiemi
Úžasný bungalov 2+kk poskytne dostatek klidu pro menší rodinu, která touží po novém domě nebo letním sídle. Dispozice domu je malá, ale velmi šikovně vyřešená.

Bungalov 4+kk ideální pro rodinu se dvěma dětmi – 103 m2 za cenu městského bytu
Bungalov 4+kk je populární volbou rodin se dvěma dětmi. Chytrá dispozice dělí dům na soukromou a společnou část.

Rodinný dům 4kk na klíč za 3,6 mil. Součástí je dřevěná terasa a garážový přístřešek
Výběr ideálního bydlení není jednoduchý úkol. Dům musí splnit nejen dispoziční požadavky, ale i specifické nároky budoucích majitelů.

Cena šla dolů. Moderní rodinný dům na klíč pořídíte nově od letošního roku za 4,3 mil.
Vaší pozornosti by jistě neměla uniknout nová dřevostavba, která se v posledních týdnech dostává do popředí díky své snížené ceně. Vše ostatní ale zůstalo při starém.

Bungalov 4kk s otevřeným krovem je novinkou roku 2024. Cena na klíč příjemně překvapila již mnoho rodin
Uvnitř domu jsou navržené tři ložnice, prosvětlený obývací pokoj a moderní kuchyně do L s výhledy do zahrady skrze prosklený štít dřevostavby. Nemluvě o úžasné atmosféře, kterou dokáže vykouzlit otevřený krov v obýváku.