HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Tomáš si splnil sen většiny chlapů a postavil si na zahradě vlastní výčep. Máme pro vás snadný návod

Vlastní pípa povolena, ale sud na očích je nepřijatelný. Takové zadání dostal Tomáš od své manželky. Holt úděl ženatého muže. Naštěstí se nejedná o nic, s čím by si Tomáš neporadil. Stačila trocha dřeva a jeden víkend a nový výčep byl na světě. Zahradní akce u Tomáše a jeho manželky tak dostaly úplně nový rozměr.


Tomáš si postavil na zahradě vlastní výčep
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Tomáš R. (se souhlasem)

Když už pípu, tak rovnou celý výčep

Pan Tomáš s manželkou jsou mezi přáteli známí tím, že nezkazí žádnou srandu. Není tak divu, že se právě u nich často pořádají nejrůznější společenské akce, ať už se jedná o slavení narozenin nebo obyčejnou sobotní grilovačku. Takovou událost samozřejmě nejde odbýt pouhými lahváči, proto Tomáš neustále sháněl pípu k zapůjčení. Když to nevyšlo, museli se spokojit s basou. Až ho to přestalo bavit a nadhodil tak před manželkou, že by si mohli pořídit pípu vlastní. Ta s koupí souhlasila, ale měla jednu podmínku. Nechtěla, aby byly sudy s pivem jen tak někde na stolku, všem na očích. Úkol zněl tedy jasně: Vyrobit celý výčep, do kterého by se sud elegantně schoval.

Výroba výčepu byla pro Tomáše hračka

Samotná realizace tohoto výčepu nebyla pro pana Tomáše nic složitého. Hlavním nosným prvkem jsou dvě pevné poloskruže z pásoviny, které ohnul do požadovaného tvaru, navrtal otvory a natřel barvou, která mu zbyla ještě z minulého projektu. Na tyto skruže Tomáš přišrouboval prkna natřená lazurou a také dvířka, která připevnil na panty a opatřil je kováním.

Na ozdobu ještě udělal obruče natřené kovářskou černí, které připevnil ozdobnými šrouby. Vše nakonec zpevnila pracovní deska. Vrchní police je vyrobena pouze z klasických prken a desek. Aby však při vibracích neposkakovala, je zezadu zajištěna na dva zámky. Výčep je tak na dvě části, což se hodí, kdyby s ním bylo potřeba manipulovat. A na kolik to celé pana Tomáše vyšlo? Částka se pohybuje okolo 3 tisíc, nicméně je třeba brát v potaz, že část materiálu měl už doma, a nemusel ho tedy kupovat.

Nátěr nestihl ještě zaschnout a už se testovalo

Výroba výčepu zabrala panu Tomášovi jeden víkend, avšak jak sám se smíchem přiznává, na úplné zaschnutí nátěru nečekali. Celý výčep bylo totiž potřeba pořádně otestovat. Nyní bude moci Tomáš s manželkou využívat výčep častěji. Dříve na menší oslavy kupovali pivo v plechovkách, k čemuž díky různým velikostem sudů a bezkonkurenční chuti čepovaného piva už teď není důvod. První velké testování přišlo na pálení čarodějnic a další při oslavě narozenin maminky. Při obou příležitostech si hosté nemohli nový výčep vynachválit.

Chcete si doma na zahradě načepovat pivo? Na ceny aktuálních výčepních zařízení se můžete podívat zde.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Postup výroby sítě proti komárům – podomácku a za pár korun

Zahradu ladíme do dřeva

Tento domácí výčep není první Tomášův povedený kousek. Před několika lety si vytvořil také vlastní vylepšený bazén obložený dřevem. Odmítl tehdy investovat do kompletního hotového výrobku, který nebyl z pravého dřeva, a navíc stál 15 tisíc korun. Místo toho koupil obyčejný bílý bazén, který si sám obložil dřevem, čímž krásně zapadl do jejich zahrady. Na fotografie tohoto bazénu se můžete podívat v galerii.  

Manželé si vylepšili levný zahradní bazén, a ještě na tom ušetřili. Máme pro vás návod

SDÍLET ČLÁNEK

P.S. Potřebujete do svého domu instalovat fotovoltaickou elektrárnu nebo jaký systém je právě pro váš dům vhodný? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.


Vydáno dne:
18.06.2024

Photocredit: Tomáš R. (se souhlasem)

2

Zámkovou dlažbu nahradil kutil zatravňovací dlažbou. „Za méně peněz mám lepší řešení,“ hodnotí rozhodnutí
Chcete si položit dlažbu rychleji a levněji? Zapomeňte na klasickou zámkovku a zkuste systém, který Němci používají již desítky let.

Montáž střešních oken svépomocí – řemeslník znovu připomíná zbytečné chyby
Instalace střešních oken svépomocí přináší řadu výhod, ale také větší riziko možných chyb. Jaké jsou ty nejčastější a jak se jim vyhnout?

Své ženě postavil Michal luxusní venkovní kuchyni. Zvládl to svépomocí a prozradil postup i cenu
Venkovní kuchyně je pravděpodobně snem i vaší ženy. Michal poprosil svého otce a vymysleli brilantní a velmi kreativní plán. Dali hlavy dohromady a společnými silami dokončili velký projekt, ze kterého byla celá rodina v šoku.

Hvězda televize Prima si postavila kamennou zeď jen za 3 500 Kč svépomocí. Popsala postup
Na návštěvě v krásném rodinném domě neunikla naší pozornosti luxusní kamenná zeď. Když jsme se dozvěděli, že za její realizaci nedali majitelé majlant, zajímala nás ještě více. Vyptali jsme se sympatické dvojice na postup i fotografie z průběhu realizace.

Pokládka podlahových elektrických rohoží svépomocí – návod od moderátora a profi kutila Pepy Libického
Elektrické podlahové vytápění zvládne instalovat svépomocí téměř každý. O to spíš, pokud bude mít před sebou fotodokumentaci postupu a podrobný návod od jednoho z nejšikovnějších českých kutilů Pepy Libického.

Chlapi si ve třech postavili zahradní pec. Podle jejich návodu to zvládne každý
Filip a jeho dva přátelé dostali při jedné večerní debatě s pivkem v ruce geniální nápad. Postavili si úplně sami pec na pizzu (a na další libové masové pokrmy) a podělili se se zbytkem světa o návod krok za krokem.

Zahradní jezírko lze vytvořit snadno a levně svépomocí. Inspirujte se nejzajímavějšími nápady v naší galerii
Mít na pozemku jezírko je sen každého zahrádkáře. Přinášíme návod, jak z tohoto snu udělat skutečnost. Připravte se však na to, že vám všichni sousedé z okolí budou závistivě nakukovat přes plot.