HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

KVÍZ: Poznáte místa z nejznámějších českých filmů? Správně odpoví jen opravdoví znalci

Máme tu pro vás další kvíz, tentokrát s tematikou českých a československých filmů. Přesněji řečeno se jedná o konkrétní místa, kde se filmy natáčely. Pokud jste opravdovými milovníky kinematografie, budete mít tento kvíz hotový rychlostí kulového blesku a v případě, že zvládnete správně zodpovědět všechny otázky, jste „zřejmě slušnej oddíl“. V opačném případě se máte na co těšit. Na konci kvízu uvidíte srovnání s výsledky ostatních a pokud „mě nepotěšíte, ani já vás nepotěším“.


Poznáte známá česká filmová místa?
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Filmové studio Barrandov

Tak co, troufáte si?

Hlášky z českých a československých filmů nejsou pro velkou část lidí žádný problém. Přinášíme vám proto něco složitějšího. Poznat místa, kde se dané filmy natáčely, už může být mnohem větší oříšek. Není tak divu, že celý kvíz správně zodpoví jen opravdoví znalci. Porovnejte si svůj výsledek s ostatními.

SPUSTIT KVÍZ →

Na více fotografií domů a míst z natáčení se můžete podívat v galerii. Ale pozor. Fotografie obsahují spoilery, proto si je prohlédněte až po dokončení kvízu.

Vydáno dne:
29.06.2024

Photocredit: Filmové studio Barrandov

2

KVÍZ: Které ovoce zlepšuje krevní tlak a po kterém uvidíte jako ostříž? Otestujte své znalosti ovoce a zeleniny
Že je ovoce a zelenina základem každé zdravé a vyvážené stravy, ví úplně každý. Najde se však také plno faktů, které vám tak jasné být nemusí. Otestujte své znalosti.

KVÍZ: Troufnete si správně určit prvky krovové soustavy? I zkušení kutilové se zarazí u obrázkové poznávačky
Dokážete určit správný název konstrukce a ukázat tak, že jste lepší než letití odborníci?

KVÍZ: Existují věci, které do kompostu nesmí. Většina lidí netuší, které to jsou
Co když do kompostu házíte něco, co tam nepatří? Existují potraviny i další věci, které nejenže tvorbu kompostu nepodpoří, ale mohou kompost zcela zničit.

KVÍZ: Poznáte nejznámější druhy stromů? Otestujte se, zda zvládnete učivo prvního stupně
Poznávat jednotlivé druhy stromů se učí děti už na základní škole. Pro vás by to tedy měla být hračka. Tak co? Víte, co je smrk a co jedle?

KVÍZ: Jak bydlí Leonardo DiCaprio, Arnold Schwarzenegger, Pamela Anderson a další? Přiřaďte hvězdy ke správnému domu
Že slavné osobnosti nebydlí v dvoupokojovém bytě v paneláku nejspíše nikoho nepřekvapí. Nahlédněte společně s námi pod pokličku slavných a zjistěte, jak dobře tyto hvězdy znáte.

KVÍZ: Znáte správná pojmenování střech? Sedlovou zná každý, mansardovou téměř nikdo
Dokážete určit správný název střešní konstrukce a ukázat tak, že jste lepší než někteří vystudovaní stavaři? Ne všichni zvládnou dojít až na konec dnešního kvízu bez jediné chyby.

KVÍZ: Víte, kde bydleli prezidenti Československé a České republiky? Přiřaďte k nim správné sídlo
Odhalili jsme zajímavá fakta a detaily, které oživí vaši představu o každodenním životě prezidentů a jejich bydlení. Nejenže se dozvíte nové informace, ale také si ověříte své dosavadní znalosti v této oblasti.

KVÍZ: Poznáte nejznámější české houby? Zkuste si, jestli přežijete návštěvu lesa
Mezi jaké houbaře se řadíte? Poznáte pouze bedlu a hřib nebo jsou vaše znalosti mnohem širší? Otestujte se v našem kvízu.

Kvíz: Nostalgie socialismu. Vzpomenete si, k čemu sloužily předměty z vašeho dětství?
Některé z těchto věcí už v současných domácnostech nenajdete, jiné se pouze modifikovaly do novější varianty. Otestujte se, jak dobře si na běžné vybavení socialistické domácnosti vzpomínáte.

KVÍZ: Která bylinka pomáhá na klidný spánek, která odhání komáry a čím zklidníte žaludek?
Pomocí bylinek se snadno zbavíte dlouhotrvajícího nachlazení, zažívacích potíží nebo chmurných nálad. Stačí vědět, po které sáhnout. Otestujte se, zda to víte i vy.