HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Samosběr melounů 2024: vyrazte si utrhnout vlastní meloun – interaktivní mapa

O samosběru třešní, jahod a možná i česneku jste už pravděpodobně někdy slyšeli. Co ale takový samosběr melounů? Ano, i na ten se dá v Česku zavítat. Můžete od něj očekávat čerstvost, skvělý zážitek a příznivé ceny. Tak na co ještě čekáte? Prohlédněte si naši interaktivní mapu s místy samosběru a vyberte si tu nejlepší lokalitu. Pak už stačí jen vyrazit.


Kam vyrazit na letošní samosběr melounů? Přinášíme interaktivní mapu
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Shams bahari (Wikipedia CC 4.0) a Harsha K R (Flickr CC 2.0)

Melounová sezóna

Nastalo období, kdy lidé dávají doprostřed stolu místo brambůrků nebo bonboniéry meloun. Není divu, chutná dospělým i dětem a zároveň se jedná z velké části pouze o vodu. To se hodí především během horkých letních dnů, kdy vám tato pochoutka mimo jiné pomůže doplnit pitný režim. Kam můžete pro ty správné melouny vyrazit?

Čerstvost za příznivou cenu

To, že si můžete koupit meloun v obchodě, ví každý. Věděli jste ale, že si můžete zajet na místa, kde se dá meloun utrhnout? A to za podstatně lepší cenu, než je tomu v supermarketech. O kvalitě a čerstvosti ani nemluvě. Budete mít jistotu, že byl meloun zrovna sklizen, a to vašima vlastníma rukama. Cena melounů ze samosběru se většinou pohybuje okolo příznivých 10 Kč/kg. Na takovou cenu narazíte v obchodech většinou jen během akce, někdy ani to ne.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Kombinací akumulačních kamen a podlahovky protopím 6 000 Kč ročně, pochvaluje si majitel novostavby

Originální výlet pro všechny

Výhod melounů ze samosběru je hned několik. Můžete si utrhnout na poli ten, který se vám zalíbí, navíc je většinou na výběr více druhů. Během letošního léta bylo dostatek tepla i sluníčka, farmáři tak hlásí, že se melouny obzvlášť povedly.

Jít na samosběr melounů má jednu výhodu, kterou v obchodě nenajdete. Přináší vám možnost vydat se na originální rodinný výlet, během kterého můžete svým dětem ukázat, jak se melouny pěstují a že nerostou na stromech.

Samosběr melounů 2024 – interaktivní mapa

Ačkoliv samosběr melounů není tak rozšířený jako například v případě třešní, jahod nebo meruněk, i tak se najde pár míst, kde si svůj sladký meloun můžete utrhnout. Připravili jsme pro vás přehled samosběrných míst, kam můžete vyrazit pro čerstvé melouny. Interaktivní mapa nabízí tři aktuální místa. Mapu si můžete přiblížit a konkrétní samosběr rozkliknout.

Samosběr zeleniny 2024: Kam vyrazit na levnou zeleninu v ČR a vyhnout se předraženým obchodům – interaktivní mapa

Jde to i v našich podmínkách

Vypěstovat dobrý meloun lze i v našich podmínkách. Nahrává tomu mimo jiné i stále teplejší klima. Na pěstování melounu je zapotřebí teplé a slunné stanoviště. Výhodou je skleník nebo pařeniště, kde budou moci melouny dozrát i přes nepříznivé počasí.

Melouny se sklízí na konci léta, většinou dozrávají postupně. Zralý meloun poznáme hlavně podle uschlé stopky, která je hnědá, tvrdá a typicky zakroucená. Dalším testem je zaklepání na meloun. Pokud je zvuk dunivý, je meloun zralý.

P.S. Chcete vědět, kde se dá na rozpočtu výstavby domu ušetřit a naopak kde má cenu neškudlit? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
16.08.2024

Photocredit: Shams bahari (Wikipedia CC 4.0) a Harsha K R (Flickr CC 2.0)

0