HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Česká Havaj vás ohromí azurově modrou vodou a písčitou pláží. Je hned za rohem a zdarma pro každého

Celý život sníte o dovolené na Havaji, ale nikdy jste neměli příležitost? Neházejte ručník do ringu. Místo toho si ho raději hoďte k jezeru, které svou průzračnou azurovou vodou a krásnou pláží luxusní Havajské ostrovy připomíná. Cesta na českou Havaj bude podstatně kratší a pobyt u ní výrazně levnější. Tak na co ještě čekáte?


Česká Havaj vás ohromí azurovou vodou a písčitou pláží
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Václav H. (se souhlasem)

Je to prostě Havaj

Věta, kterou si možná neodpustíte, jakmile si lehnete na pláž u tohoto jezera. Na první pohled je zde totiž jistá podobnost. Voda je průzračná a azurově modrá, zatímco pláž se může chlubit čistým pískem, který se v České republice objevuje málokde. S trochou nadsázky se tedy dá říct, že je to taková naše česká Havaj. Nemáte rádi písek, protože vám vadí, že se dostane všude? I tak si u tohoto jezera přijdete na své. Kromě písčité pláže je zde totiž i travnatá a oblázková. Místy jsou tady také betonové panely, na kterých často posedávají ti, kterým se sice nechce přímo do vody, ale rádi se u ní vyhřívají.

Aktivní odpočinek a za odměnu točené pivo

Stejně jako na bohumínském hlavním nádraží, i zde se nachází speciální cykloboxy, tedy úschovny na jízdní kola. Ocení je každý, kdo chce k jezeru přijet na kole a zároveň se vykoupat bez starostí, že o ně přijde.

Bez obav můžete být také ohledně svých osobních věcí, nachází se zde trezory, kde si můžete své cennosti uschovat. Hned vedle trezorů najdete bistro, kde vám nabídnou například točené pivo nebo něco malého k zakousnutí. Každý totiž ví, že u vody člověku hned vyhládne. Dále zde samozřejmě nesmí chybět posezení, převlékárny či toalety a sprchy. Dny u vody si můžete zpříjemnit plážovým volejbalem, projížďkou na paddleboardech či grilováním. Toto místo je vhodné také pro lidi s handicapem, nachází se zde totiž plošina pro vozíčkáře.

Pláž přímo pro psy

Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří bez svých chlupatých domácích mazlíčků nedají ani ránu. Po celém obvodu jezera je mnoho malých přístupových míst do vody, které rádi využívají právě pejskaři. Pejsci z nich totiž mohou bezpečně aportovat.

Nejedná se pouze o vstupy do vody, „dog friendly“ je velká část jezera. Dokonce se zde nachází pláž, která je určena přímo ke koupání psů. Nemusíte se tak bát, že zde váš pejsek nebude vítán. Pokud naopak psy nemáte z nějakého důvodu v lásce, i tak zde budete spokojeni. Na hlavní pláži je totiž koupání psů zakázáno, žádného zde tudíž nepotkáte.

Český klenot nedaleko hranic

A kde vlastně leží toto jezero, kde si můžete užít horké letní teploty a krásné pláže? Kališovo jezero leží nedaleko hranic s Polskem, na okraji města Bohumín. Tato padesátihektarová vodní nádrž slouží především k těžbě písku. Právě díky ní je voda v nádrži tak nebývale čistá, a to i v letních dnech, kdy se sem lidé sjíždějí za příjemným osvěžením.

Kde najdete ta nejhezčí místa?

Zajímá vás, kde bude koupání nejlepší? Vytipovali jsme pro vás několik lokalit, kde to stojí opravdu za to. Vydejte se s námi na okružní jízdu. Po jezeře se můžete projet třeba na nafukovacím člunu. Na jejich aktuální cenové srovnání se můžete podívat například zde. Na přesnou polohu těch nejkrásnějších míst se můžete podívat na fotkách níže.

Kvalita vody je špičková. Je to černé na bílém

Jak bylo již zmíněno, kvalita vody je v tomto jezeru více než vysoká. Pokud se nacházíte přímo u ní, bez problémů dohlédnete až na dno. Během sezóny je možné se podívat na aktuální stav vody na webových stránkách Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě. Zde uvidíte stav vody v aktuálních dnech. Zároveň se můžete podívat na stav vody v minulých letech.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Kombinací akumulačních kamen a podlahovky protopím 6 000 Kč ročně, pochvaluje si majitel novostavby

Místo na parkování najdete vždy

Ohledně parkování nemusíte mít starosti, míst je zde dostatek a parkovišť hned několik. Jedno menší parkoviště je dokonce bezplatné. Hned vedle něj se nachází další, kde je cena za parkování lidová. Necháte tu 80 Kč za den a 40 Kč za jedno odpoledne. Za příjezdovou cestou, která vede od Bohumína, je další obrovské parkoviště, kde místo najdete vždy. Cena je opět 80 Kč za den a 40 Kč za odpoledne.

Těšte se na příští sezónu

Město má totiž v plánu toto jezero nadále zvelebovat. Příští rok by zde měla vyrůst tři mola. Dvě z nich budou na hladině a třetí na břehu jezera. To bude mít přes dvacet metrů na délku a osm metrů na šířku.

Dále zde budou vybudovány například dřevěná dvojlehátka určena k relaxaci nebo nová cyklostezka, která povede kolem jezera až na pláž. Ta bude vhodná jak pro cyklisty, tak pro pěší nebo bruslaře. Ke Kališovu jezeru tak můžete zavítat nejen autem, ale i po svých.

P.S. Hledáte inspiraci pro Vaše bydlení? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
05.09.2024

Photocredit: Václav H. (se souhlasem)

2