HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Dům na stromě, obří sud nebo indiánské týpí. Poslední letošní šance vyrazit s dětmi na výlet s netradičním ubytováním

Je libo se ubytovat ve školním autobuse, v korunách stromů nebo v houbě? Vaše přání může být splněno. Prázdniny se již pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci, pokud tedy chcete zažít něco nevšedního a vzít své děti na jeden z posledních letních výletů, není, na co čekat. Netahejte je po hotelech nebo kempech, vezměte je do přírody za dobrodružstvím a jedinečným zážitkem.


Vyrazte se svými dětmi za dobrodružstvím
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Pixabay (CC0) a Přemek Vida (se souhlasem) a Markéta a Sebastián D. (se souhlasem)

Fantazii se meze nekladou

Slyšeli jste už někdy o glampingu? Jedná se o jeden z nejžhavějších trendů v oblasti cestování a ubytování. Kombinuje totiž to nejlepší z klasického kempování (tedy přírodu, svobodu a dobrodružství) s luxusem a pohodlím, který přináší ubytování v hotelu. Není divu, že tento typ pobytu láká stále více lidí, kteří chtějí zažít něco netradičního, aniž by se museli vzdát svého pohodlí. A rozhodně nemusí jít pouze o nejrůznější stany a jurty, ale také o domy ve stromech, maringotky a tak dále. Fantazii se meze nekladou. Na ta nejzajímavější ubytování se můžete podívat v galerii níže.

Více než pouhé ubytování

Netradiční ubytování nepřináší jen samotnou možnost přespání, ale také nevšední zážitek. Většinou tak nehrozí, že byste po letech marně přemýšleli, o které dovolené je přesně řeč a kde jste tehdy bydleli. Ubytování ve školím autobuse nebo v obřím sudu si totiž budete pravděpodobně velmi dobře pamatovat ještě celé roky. Tento typ ubytování se navíc většinou nachází někde „na samotě u lesa“. Pokud tedy nejste milovníky přeplněných kempů nebo natřískaných hotelů, bude pro vás glamping to pravé.

Vaše děti vám poděkují

Zejména pokud žijete v rušnějším městě v bytě, jistě tento styl ubytování uvítáte. Může totiž pro vás i pro vaše děti představovat únik od městského ruchu do přírody. To je ostatně jeden z důvodů, proč je glamping stále populárnější. V blízkosti ubytování se velmi často nachází ohniště nebo gril a mnoho možností na nejrůznější túry i výlety. Potěšení budou i ekologicky smýšlející lidé. Netradiční ubytování je totiž často udržitelné a myslí na ekologickou stopu.

Nestihnete to v létě? Nevadí

Momentálně máte poslední možnost pojmout glamping jako letní výlet, nicméně ani po skončení prázdnin není samozřejmě nic ztraceno. Podzimní výlety do přírody určitě také nejsou k zahození. Toto roční období totiž nabízí kouzelnou atmosféru díky pestré paletě barev, kdy lesy a příroda doslova září odstíny červené, oranžové a žluté.

Další výhodou tohoto období je, že pomalu končí sezóna a turistů ubývá. To pro vás znamená jednak větší klid, ale také menší obsazenost ubytování a případně i nižší ceny. Pokud však vyrážíte na podzim, je třeba brát v potaz počasí. Neměli byste podcenit teplé oblečení i obuv. I když většina těchto ubytování poskytuje lůžko, není na škodu vzít si s sebou vlastní spacák nebo teplou přikrývku. Se srpnem už totiž přece jen přichází chladnější noci.

„Dovezli jsme si z Ameriky náš 3,5tunový suvenýr.“ Markéta a Sebastián přestavěli školní autobus na útulný tiny house s výhledem na Beskydy

S poptávkou roste nabídka

V České republice zatím není glamping tak rozšířený jako v jiných státech, nicméně jeho popularita je na vzestupu. Zájem Čechů o netradiční ubytování stále roste, a vzniká tak řada míst, která tento typ ubytování nabízí. Tyto lokality se nacházejí především v atraktivních oblastech, jako jsou Krkonoše, Šumava, Český ráj nebo Beskydy, nicméně často najdete netradiční ubytování i tam, kde byste ho úplně nečekali. S rostoucí poptávkou je navíc zřejmé, že bude takových míst přibývat.

Pokud jste i vy zatoužili ubytovat se v domku na stromě nebo indiánském týpí, stačí si vyhledat pojem glamping či netradiční ubytování a hned se vám naskytne řada možností, kde strávit poslední letní dny nebo barevný podzim. A kolik takový glamping stojí? Podívejte se na aktuální ceny glampingových pobytů třeba zde.

Co na to Češi?

Co si o tomto netradičním ubytování myslíte vy?

Je to super nápad, láká mě to. 

3

Tento typ ubytování rozhodně není pro mě. 

0

P.S. Hledáte inspiraci pro Vaše bydlení? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
24.08.2024

Photocredit: Pixabay (CC0) a Přemek Vida (se souhlasem) a Markéta a Sebastián D. (se souhlasem)

0

Luxusní camping je hitem sezóny – tipy na nejlepší místa
Glamping je nová verze kempování v luxusním stylu a zároveň v co největším sepětí s okolní krajinou. Víte, kam za ním v Česku i Evropě vyrazit?

Co je to celoroční mobilheim? Je potřeba stavební povolení a na co dát pozor ze strany úřadů?
Zajímalo vás někdy, jak se bydlí v mobilheimu? Co to vlastně je a na co byste si měli dávat pozor v případě jeho celoročního využívání?

Treehouse se soukromými lázněmi v korunách stromů. Překonat musíte jen 18metrový visutý most
Tento treehouse se řadí na seznam těch nejkrásnějších glampingových míst světa. Proč? Podívejte se na fotografie jednoho nádherného baldachýnového domu na stromě s lázněmi a možná pochopíte.

Z tisíců českých chalup, ve kterých jde strávit dovolenou, jsme vybrali 11 nejzajímavějších pro rok 2023
Hledáte ideální místo na víkendový či delší pobyt? Vytvořili jsme pro vás seznam TOP 11 míst po celé České republice. Nechte se inspirovat.

Nový glamping v ČR byste nenašli. Kde je schovaný? S redakcí jsme byli uvnitř
Stojí u cesty, určitě byste ho však minuli. Nový glamping v ČR nabízí to, co jiné ne. Prohlédněte si soběstačný dům na stromě.

„Mám nejlepší povolání v Česku,“ říká průkopník glampingu v ČR
Staví ty nejkrásnější treehousy po celé Vysočině. Mladý inženýr Honza zvolil cestu pasivního příjmu.

Parádní glampingový pobyt v tiny housu u Prahy můžete získat zdarma
Hlasujte v soutěži Stavby s vůní dřeva a vyhrajte parádní glamping v tiny housu u Prahy!

Vše o českém glampingu na jednom místě – první konference o luxusním kempování je tu
Ať už glamping provozujete, nebo o něm teprve sníte, naše konference je tím pravým místem, kde můžete načerpat inspiraci, zjistit aktuální informace a hlavně získat nové kontakty.

Tiny houses jako rychlá a cenově dostupná cesta k bydlení
Modulární malometrážní bydlení je pro Čechy velmi aktuální téma. Nový stavební zákon počítá se zvýšením maximální výměry drobné stavby ze současných 25 m2 až na 40 m2 zastavěné plochy.