HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Český Karibik s průzračnou vodou se nachází mezi Prahou a Brnem. Známe přístup k tajným písečným plážím

Do Karibiku 14 hodin nejrychlejším leteckým spojem, do českého Karibiku 15 minut autem. Voda je tu průzračná, ticho je tu božské a soukromí obrovské. Za takovými plážemi jezdí rodiny do Chorvatska, škoda jen, že neví, co mají „za domem“. Kromě velké pohody tady narazíte i na hospody s lidovými cenami a aktivity pro děti, které nemají ani v pětihvězdičkovém hotelu s all inclusive. A když zavítáte do naší fotogalerie, najdete fotky přímo z tajných pláží. Pojďme na to.


Koupání Vysočina
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Václav H. (se souhlasem)

A jak daleko to máte vy do českého Karibiku?

Nemusíte se trápit na dlouhých cestách autem v nesnesitelných parnech. Proč jezdit do Chorvatska nebo k Balatonu, když máte doslova za rohem takový ráj. Pražáci to mají z Prahy k luxusnímu koupání zhruba dvě hodiny cesty. Brňáci ještě o půl hodiny méně (čili 1,5 hodiny). Nejblíže to ale mají ti, kteří bydlí ve Žďáru nad Sázavou. Za 15 minut už se klidně můžete čvachtat v průzračné vodě. V galerii najdete celou řadu fotek přímo z místa.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Kombinací akumulačních kamen a podlahovky protopím 6 000 Kč ročně, pochvaluje si majitel novostavby

Téměř zapomenuté místo ztracené v lese

Vodní plocha je kompletně obklopena hustým lesem, díky čemuž je tento průzračný rybník dokonale schovaný. Mimo to najdete na mnoha plážích stinná místa pod korunami stromů (slunečník tak můžete bez obav nechat doma).

S vodní plochou rozprostřenou na 206 ha (2,1 km2) je tento rybník zároveň největším rybníkem Českomoravské vrchoviny. Velké Dářko je místními přezdívané jako moře Vysočiny a není se vůbec čemu divit. Podívejte se na dechberoucí fotky pořízené z hladiny vody. Hloubka je zde nanejvýš 4 metry, a proto je místo přímo ideální pro koupání s malými dětmi.

Víme, kde jsou schované TOP pláže

A pokud se ptáte, jak se tam dostat, odpověď naleznete na fotkách níže. Na ty nejkrásnější pláže se dostanete nejrychleji po vodě – nebojte, nemusíte plavat. Existují i dobrodružnější varianty.

Vydejte se na cestu po hladině

Jak jsme už nakousli v předchozím odstavci, na nejkrásnější pláže Velkého Dářka se dostanete nejrychleji po vodě. Oblíbenou variantou dopravy po hladině jsou šlapadla, která jsou na břehu k zapůjčení. Na mnohých z nich jsou navíc i skluzavky pro děti (a dospělé). Ve fotogalerii jsme pro vás označili místo, kde se šlapadla půjčují.

O sportovní vyžití tady není nouze

Rybník a jeho okolí ideální nejen pro rekreaci a letní pohodu, ale i pro nejrůznější sportovní aktivity. Kolem celé vodní plochy vedou nejen drobné pěšinky a lesní cesty, ale i značené turistické trasy a cyklotrasy schované ve stínu okolních stromů. Na spoustě míst si tu můžete zahrát i míčové hry jako například plážový volejbal. Pokud Velké Dářko navštívíte, určitě vaší pozornosti neuniknou ani vodní sporty v podobě oblíbených paddleboardů a windsurfingu. Sbalte si tedy pabbleboard s plachtou a vyrazte na hladinu.

Paddleboardy se na mnoha místech dají vypůjčit. Pokud vás ale tento sport baví, můžete si koupit vlastní. Nestojí zas tak moc, a pokud víte, že jej opravdu využijete, proč do něj tedy neinvestovat? Na aktuální cenové srovnání paddleboardů se můžete podívat například zde.

Klid, ticho, voda, les – hotový ráj

Drtivá většina z nás pracuje pět dní v týdnu a je neustále v kontaktu s cizími lidmi. Ať už máte fyzicky nebo psychicky náročnou práci, odpočinek vám jistě přijde vhod. A právě tady si zaručeně odpočinete. Je tu klid, ticho, průzračná voda a čisté pláže. Nebude těžké najít si malé místečko pod korunami stromů, rozhodit deku a relaxovat. Vy si odpočinete a děti se vyřádí. Je to výhra pro obě strany.

A kde mám nechat auto?

Přímo u rybníka se nachází poměrně velké parkoviště, a pokud vychytáte dobrý den, bude prázdné tak, jako na fotkách níže.

Zapomeňte na předražené Chorvatsko. Valašský Balaton nabízí průzračnou vodu a lidové ceny

Nevšední zážitek pro děti jen pár kilometrů odsud

Když už budete mít koupání dost, můžete se na zpáteční cestě zastavit ještě na jednom místě, které leží jen asi dva a půl kilometru od Velkého Dářka a kde se vaše děti dokonale zabaví, zatímco vy si můžete dopřát něco dobrého v tamním stylovém občerstvení. Mladší děti si zde zamilují především vláček, který se s nimi vydá na dobrodružnou cestu po nejbližším okolí (budete je mít na dohled i z výchozí stanice). Pro starší děti jsou tu připravené čtyřkolky na půjčení a dlouhá trať, na které si budou moci zajezdit. Spolehněte se na to, že vám po cestě domů usnou na zadním sedadle a budou se sem chtít stále vracet.

P.S. Hledáte inspiraci pro Vaše bydlení? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
02.09.2024

Photocredit: Václav H. (se souhlasem)

49