HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Než koupíte dřevostavbu, podívejte se ZDARMA do již postavených

Každý příznivec sportu zná okřídlenou větu: „Nikdy neměň vítěznou sestavu, ale vždy změň tu poraženou“. Zobecnit to lze také do přístupu „Neměň to, co funguje“. Toho se v posledních letech drží i Asociace dodavatelů montovaných domů, která kromě řady nových a inovativních akcí a projektů (za všechny uveďme například mimořádně zajímavou konferenci Wood Camp Live) má ve svém kalendáři i jeden „držák“: říjnový Den otevřených dřevostaveb.


Den otevřených dřevostaveb
i Foto: ADMD (se souhlasem)

Každý, kdo se v oboru dřevostaveb pohybuje ví, že druhá říjnová sobota je v posledních letech vyhrazena všem příznivcům a zájemcům o dřevostavby. Letos datum konání připadlo na sobotu 7. října 2023, proto si tento termín už dnes uložte do kalendáře! Jak ostatně ukazuje první videopozvánka ADMD, tradiční a letos jubilejní 10. ročník Dne otevřených dřevostaveb opět nabídne průřez a nabídku kvalitního, energeticky úsporného, udržitelného a současně v krátkém čase realizovatelného bydlení.

Podobně jako v předcházejících letech jej opět pořádá Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD). A kromě exteriérů a interiérů hotových či rozestavených rodinných domů nebo možnosti návštěv výrobních závodů členských firem asociace budou mít dveře otevřeny i nové zajímavé stavby z oblasti občanské vybavenosti. Základní a mateřské školy, objekty pro seniory nebo administrativní a obchodní prostory na bázi dřevostaveb každý rok přibývají a je dobré vidět, co naši výrobci s konstrukcemi na bázi dřeva dnes umí navrhnout a postavit.

I letos čeká na zájemce několik desítek otevřených dřevostaveb

První seznamy se objeví na webu ADMD už v létě, jejich kompletní seznam pak bude zveřejněn v průběhu září 2023. Kromě termínu je věrný tradici i obsah akce. Napříč republikou budou mít bezplatně „dveře otevřené“ desítky rozestavěných i dokončených domů na bázi dřeva a návštěvníci je budou moci navštívit od 10:00 do 17:00 hodin. Na straně hostitelů budou odborníci z realizačních firem, kteří budou připraveni poskytnout veškeré informace související s projekty dřevostaveb.

Vlastnické bydlení v rodinném domě zůstává bez ohledu na ekonomické cykly prioritou mladých rodin. Naši výrobci růst cen energií, komodit a všeobecnou inflací díky své invenci, novým technologiím a investicím do projekce a výroby zvládají. Dřevostavby jsou tak pořád, i přes mírný cenový růst, optimální cestou k rychlému, dostupnému a současně velmi kvalitnímu a komfortnímu bydlení. Jsem přesvědčena, že to názorně ukáže i letošní jubilejní 10. ročník Dne otevřených dřevostaveb.“ říká Lenka Trandová, ředitelka ADMD.

Atraktivitu akce ostatně potvrzují i čísla z loňského 9. ročníku

Loňské zkušenosti zástupců jednotlivých členských firem ADMD, kteří byli v jednotlivých domech osobně přítomni potvrzují, že povědomí o dřevostavbách a jejich přednostech v naší veřejnosti rok od roku roste.

Loňský ročník navštívila více jak tisícovka návštěvníků, na které čekalo po celé České republice přes 50 certifikovaných dřevostaveb. Vzhledem k tomu, že zájem o členství v naší asociaci se ani loni a letos nezastavil, věřím, že podobnými čísly se budeme moci pochlubit i na 10. ročníku Dne otevřených dřevostaveb.“ dodává za ADMD její ředitelka Lenka Trandová.

Také letos bude možné přihlásit se k návštěvě každé dřevostavby přes online formulář, který veřejnost najde na webu akce Den dřevostaveb. 

P.S. Chcete vědět, kde se dá na rozpočtu výstavby domu ušetřit a naopak kde má cenu neškudlit? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
20.06.2023

Photocredit: ADMD (se souhlasem)

0

Dům na klíč Klaret do 3,5 milionů – detaily půdorysu i fotografie stavby
Chystáte se začít stavět a hledáte váš ideální dům? Představujeme vám typový dům s dispozicí 4+kk. Prohlédněte si bohatou fotogalerii i jeho prakticky řešený půdorys.

Manželé v nejlepším věku si nechali postavit bungalov 4+kk za Prahou. Milion za zahradu odmítli
Navštivte s námi prostorný bungalov 4+kk, který si nechali za Prahou postavit manželé Marcela a Karel. Co si na nové dřevostavbě pochvalují a co by naopak udělali jinak?

Miliony za stavební pozemek ušetřil mladík z Brna díky domovní čističce
Stavební pozemky nejsou a když už se nějaké objeví, obvykle stojí nekřesťanské peníze. Mladík z Brna v této výzvě obstál, a to i v této náročné době. Klíčem k řešení bylo využití pozemku bez dostupné kanalizace, tedy dál z města, který se dal pořídit za mnohem dostupnější cenu.

Bungalov na klíč za 3 miliony. Co všechno je zahrnuto v ceně?
Hledáte ideální dům pro vaši rodinu? Představujeme vám moderní dům s dispozicí 3+kk. Prohlédněte si jeho prakticky řešený půdorys.

Tomáš s Ludmilou si postavili moderní dřevostavbu. Vlezli se do 3 milionů
Tomáš a Ludmila (oba po rozvodu) se rozhodli pro nové společné bydlení. S dřevostavbami už měli své zkušenosti, proto jejich volba dopadla právě takto. Přečtěte si rozhovor přímo s majiteli a navštivte jejich dům ve fotoprohlídce.

Odejděte z předraženého nájmu – bydlete za 3 miliony ve svém
Bungalov 3+kk je ideální variantou pro menší rodinu s jedním nebo dvěma dětmi. Odpovídá podle vás cena velikosti?

Revoluční konfigurátor Wood Base je nově dostupný nejen projektantům a architektům
ADMD představuje „Wood Base“ – průlomový konfigurátor pro návrh dřevěných konstrukcí. Certifikované skladby pro dřevostavby jsou nyní snadno dostupné na jediném místě pro všechny projektanty i architekty.