HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Nový bungalov je hitem. Dispozice dokonale vyřešila neustále se opakující problém 90 % domácností

Mnohdy se rodiny stěhují do svého nového domu z menšího stísněného bytu, kde nemají absolutně žádné soukromí. Není divu, že se těší na velký prostor, který jim novostavba nabídne. Mnohdy však svůj dům předimenzují, a tím se jim stavba prodraží. Obávají se totiž jediného – nedostatku místa. Nový typový dům je navržený pro čtyřčlennou rodinu, přičemž má každý z členů své soukromí a dostatek prostoru. Prohlédněte si virtuální model bungalovu a posuďte, zda je dispozice dostatečně dobře a promyšleně navržená.


Bungalov pro čtyřčlennou rodinu
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

Obdélníkový bungalov s venkovní terasou

Rodinný bungalov s dispozicí 4+kk je stavěn v obdélníkovém tvaru. Dřevostavba zaujímá 118 m2 zastavěné plochy a 97 m2 užitné plochy. Dispozičně je dům navržený pro čtyřčlennou rodinu, nicméně se individuální úpravy ze strany domácnosti nevylučují (namísto jednoho dětského pokoje můžete mít např. pracovnu). Dřevostavba je postavená sloupkovým konstrukčním systémem formou prefabrikace, tudíž samotná výstavba bude provedena velmi rychle. Nahlédněte do fotogalerie na tento krásný typový dům.

Pomocí AR si dům umístíte na pozemek

Jedním kliknutím se ocitnete v rodinném bungalovu o užitné ploše 97 metrů čtverečních. V realitě se tak můžete projít po navržené venkovní terase, vyzkoušet si manipulační prostor v kuchyni do U nebo posoudit velikost dětských pokojů. Díky tomuto novému způsobu odhalíte všechny přednosti i nedostatky typového projektu a můžete se rozhodnout, jestli je to ten pravý pro vás.

Jak na to? Pomocí tzv. rozšířené reality (AR) si můžete navržený bungalov umístit přímo na váš pozemek. Vylepšená, interaktivní verze reálného prostředí vám napomůže představit si bungalov v jeho reálné velikosti (v měřítku 1 : 1). Pomocí 1. tlačítka vlevo nahoře si ho můžete zkusit umístit do prostoru (např. na váš pozemek) díky funkci rozšířené reality – stačí mobilním telefonem sejmout vygenerovaný QR kód. Pomocí 4. tlačítka (dvě červené šipky) můžete nahlédnout i do interiéru domu.

Návod, jak postupovat:

Budete potřebovat pouze mobilní telefon (funkční pro Android i iOS) nebo tablet. Kamerou fotoaparátu snímejte reálné prostředí a do něj dosaďte 3D model domu. Nemusíte si stahovat žádné aplikace, bohatě vám postačí připojení k internetu. Dům si poté můžete procházet i uvnitř a kochat se reálnými výhledy z oken. Doporučujeme vám zobrazit model venku na větší ploše – ideálně právě na vašem pozemku.

Račte vstoupit

Po vstupu hlavními dveřmi do domu se ocitnete v zádveří, ke kterému přiléhá i menší technická místnost. Poté vstoupíte do dlouhé chodby, kde jsou vlevo dveře do prostorného obývacího pokoje s kuchyňským koutem ve tvaru U, na nějž navazuje i spíž. Stejně tak se zde nachází jídelna a velké balkonové dveře (příp. HS portál), díky nimž se snadno dostanete na venkovní terasu. Při návratu do chodby uvidíte vedle vstupu do předsíně dveře na samostatné WC a následně vstup do koupelny s druhým WC, sprchou i vanou. Úplně na konci chodby jsou dva symetricky navržené dětské pokoje. Po vaší levé ruce jsou v neposlední řadě i dveře do šatny a ložnice, přičemž tyto dva pokoje jsou propojeny mezi sebou.

Nezvětšujte dispozici domu

Doteď si dokázaly rodiny vystačit s malou garsonkou o 40 m2, a i přesto si svůj nový dům navrhují 4x větší. Není to paradox? Zjistili jsme, čeho se totiž obávají nejvíce. Je to úložný prostor. Mladé rodiny totiž nemají v bytě vestavěné skříně, spíž, prádelnu, technickou místnost ani podkroví, a tak spousta z nich „bydlí“ na vícero místech – u rodičů, v práci, u kamarádů anebo přímo „v batohu“, jak se říká. V novém domě se tomuto problému snaží předejít, a tak vymýšlí zbytečně velké rozměry pokojů, nové místnosti (např. pokoj pro hosty) a nadstandardní vybavení. Dnešní typový dům však nad problémem vyzrál. Na 97 m2 máte tolik místa, kolik jen potřebujete.

Stačí chytře poskládat vnitřní příčky

Úložný prostor můžete vidět například v dětských pokojích v podobě vestavěných skříní. Moderní rodiny si velmi často pořizují šatní skříně se zrcadlem, na jejichž cenové porovnání se můžete podívat zde. Pro zajímavost jsme vám připravili i cenové porovnání skříní s posuvnými dveřmi, které si můžete prohlédnout zde. Velkým úložným prostorem je pak zejména šatna, která přiléhá k ložnici. Dále v domě najdete samozřejmě spíž a technickou místnost. Uprostřed chodby jsou navíc nainstalovány půdní stahovací schody včetně revizní lávky v půdním prostoru.

Aktuální cena bungalovu 4+kk

Průměrná cena přízemního rodinného domu na klíč s navrženou dispozicí 4+kk o užitné ploše 97 m2 se pohybuje zhruba okolo 4.013.000,- Kč. Další podrobnosti nalezete zde. Uvedená cena je včetně DPH. Důležité je také zmínit, že součástí ceny není základová deska.

Cena základové desky se může lišit

Cena základové desky, kterou by vám pravděpodobně nabídla spousta stavebních společností, se pohybuje okolo 4 300 Kč/m2 včetně 12% DPH při výšce 0,2 m od upraveného terénu. Vy si ji ale můžete realizovat i svépomocí, a ušetřit tak statisíce korun. Podrobný návod jsme pro vás připravili v rozhovoru níže.

„Nikdo mi pořádně neřekl, kolik to bude stát,“ říká Pavel. Pro budoucí stavebníky se tak rozhodl zveřejnit vlastní rozpočet na stavbu

Zaujal vás tento dům? Kompletní přehled zajímavých rodinných domů s dispozicí 4+kk najdete v katalogu domů.

P.S. Řešíte stavbu domu, možnosti větrání a vytápění? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
24.10.2024

Photocredit: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

0

Chcete bydlet rychle a vlézt se do 3,5 mil.? Tento bungalov na klíč je přímo pro vás
Hledáte ideální dům pro vaši rodinu? Představujeme vám moderní dům s dispozicí 4+kk. Prohlédněte si bohatou fotogalerii i jeho prakticky řešený půdorys.

Bungalov na klíč za 3 miliony. Co všechno je zahrnuto v ceně?
Hledáte ideální dům pro vaši rodinu? Představujeme vám moderní dům s dispozicí 3+kk. Prohlédněte si jeho prakticky řešený půdorys.

Bungalov 4+kk za 3,7 milionů – jeden z deseti TOP projektů bungalovů v Česku
Hledáte ideální dům pro vaši rodinu? Představujeme vám oblíbený moderní bungalov s dispozicí 4+kk. Prohlédněte si, jak vypadá zvenku i uvnitř a prostudujte si jeho prakticky řešený půdorys. Známe aktuální cenu.

Odejděte z předraženého nájmu – bydlete za 3 miliony ve svém
Bungalov 3+kk je ideální variantou pro menší rodinu s jedním nebo dvěma dětmi. Odpovídá podle vás cena velikosti?

Bungalov na klíč 4kk pořídíte za 3,5 mil. Oblíbený se stal u rodin se dvěma dětmi
Bungalov 4+kk je ideální variantou pro rodinu se dvěma dětmi. Odpovídá podle vás cena velikosti?

Za 3,5 mil. na klíč. Nový bungalov konečně umožní bydlení mladým rodinám
V jednoduchosti je krása a při stavbě rodinného domu to v dnešní době platí dvojnásob. Alespoň u mladých rodin, které si ve velkém oblíbily bungalovy do obdélníkového tvaru s bílou fasádou a antracitovou střechou.