HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Rodinný bungalov 4kk za 3,5 mil. na klíč. Obrovská terasa nadchla už mnoho rodin v Česku

Mezi hlavní impulzy, které vedou rodiny ke stavbě domu, patří soukromí, velká zahrada a trávení volných chvil na vlastní terase. Z rozhovorů s majiteli českých domácností také plyne, že vidina „sedánků“ na venkovní terase je motivovala k dokončení stavby. Je poměrně patrné, že právě tento venkovní pokoj, jak terasu s oblibou nazývají zahradní architekti, stojí za výběrem i celým procesem výstavby domu. A právě na velikosti terasy dnešního rodinného domu projektanti nešetřili. Podívejte se na vícero fotek pořízených ze zahrady rodinného domu.


Rodinný bungalov 4kk
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Jaromír E. (se souhlasem)

Stěhovat se můžete do pár měsíců

Tento nový bungalov zaujímá užitnou plochu 89 m2 (zastavěná plocha je přitom 106 m2). Existuje mnoho variant konstrukčních systémů, nicméně tato dřevostavba je postavená sloupkovým konstrukčním systémem (prefabrikace), což znamená, že bude dům postavený velice rychle. Zpravidla trvá realizace základové desky 2–3 měsíce, následná stavba hrubé konstrukce 2–3 hodiny. Dokončovací práce a finalizace interiéru v podobě objednání kuchyně, sanity, výmalby, pokládky podlah atd. může trvat až půl roku. Pokud se však rozhodnete pro zakoupení projektu domu na klíč, obecně jsou stavební společnosti schopny dokončit celý proces (se vším všudy) do 8 měsíců. Existují i případy, kdy se rodiny mohly stěhovat do půl roku (pokud by měly zkolaudováno). Pojďme se společně podívat na návrh rodinného bungalovu trochu více.

Na úložné prostory se myslelo v první řadě

Pokud si myslíte, že se na vaše věci (sezónní oblečení, vánoční ozdoby, lyže, kola, brusle atd.) nenajde místo v domě, návrh dnešního bungalovu by vás mohl vyvést z omylu. V domě najdete vestavěné skříně až ve třech pokojích, samostatnou šatnu o velikosti 4,63 m2, a navíc máte možnost instalovat vysouvací schody na půdu, kterou lze využívat právě k těmto účelům. V domě je mimo jiné prostor i na umístění vysokých šatních skříní a komod. Moderní rodiny si velmi často pořizují šatní skříně se zrcadlem, na jejichž cenové porovnání se můžete podívat zde. Pro zajímavost jsme vám připravili i cenové porovnání skříní s posuvnými dveřmi, které si můžete prohlédnout zde.

Dispozice bungalovu 4+kk

Při vstupu do domu se ocitnete v menší předsíňce, ze které vedou dveře na samostatné WC a dále dveře do chodby. Ta disponuje šesti dalšími dveřmi do ostatních místností. Hned po vaší pravé ruce se nachází dětský pokoj o velikosti 9,54 m2. Následuje hlavní obytný prostor, kde je navržený obývací pokoj s jídelnou a kuchyní do tvaru L. Ihned u vstupu jsou krásná krbová kamna (aktuální ceny krbových kamen si můžete prohlédnout např. zde), která spolehlivě vytopí celý prostor. Jídelna je navržená mezi dvěma vstupy na venkovní terasu, která je částečně zastřešená (přesah střechy lze zvětšit i zmenšit). Velikost hlavní obytné místnosti připomíná městskou garsonku, přičemž zaujímá přibližně 35 m2.

Pokud byste pokračovali v centrální chodě dále do domu, narazili byste na šatnu, ložnici se vstupem na terasu, druhý dětský pokoj, koupelnu s druhým záchodem a technickou místnost.

Zvažte dvě úpravy dispozice

V rámci typového projektu můžete udělat několik malých typových úprav – první z nich nebude znamenat velký zásah do vašeho rodinného rozpočtu na dům. Jedná se o záměnu technické místnosti a samostatného WC. Předsíň, z níž se dostanete na WC, je přece jen místností, kde chodíte v botách, a cestou z WC si určitě nechcete tahat nepořádek do obytných pokojů.

Druhým tipem, který už vám však rozpočet navýší, je prodloužení venkovního zastřešení terasy. A to především, pokud neplánujete v zahradě dodělávat zastřešenou pergolu.

Vytápění rodinného domu – vyberte si kombinaci systémů

V dnešní době se nabízí mnoho vytápěcích systémů a budoucí majitelé rodinných domů jakožto laici jen těžko dokážou posoudit, která kombinace pro ně bude vhodná. Nejvíce domácností v Česku volí kombinaci podlahového elektrického vytápění (topné kabely) a krbových kamen. Mnoho domácností také vsadilo na teplovodní podlahové vytápění v kombinaci s krbovými kamny s výměníkem. V případě sázky na tepelné čerpadlo se nejvíce domácností rozhoduje pro systém vzduch-voda (ceny tepelných čerpadel vzduch-voda si porovnejte zde). Pokud se trápíte otázkou „čím vytápět dům“, mrkněte na související článek níže.

Češi volí nejčastěji 3 vytápěcí systémy. Srovnali jsme, který je nejvýhodnější

Přehřívání domu se nemusíte bát, pokud...

Jak jste si již mohli povšimnout na fotkách rodinného domu, návrh disponuje mnoha prosklenými plochami. A málokdo z budoucích majitelů si bude libovat v přetopeném interiéru, že? V první řadě je velmi důležité nepustit příliš tepla dovnitř, takže se nabízí populární řešení v podobě předokenních žaluzií. Pokud se vám teplo do domu přece jen dostane, pobyt si můžete zpříjemnit například klimatizací (aktuální ceny klimatizací najdete např. tady) či instalací centrální rekuperace. Více jsme se o tomto tématu pobavili s odbornicí Anetou Janovskou (dříve Černohorskou) v souvisejícím článku níže. Záleží samozřejmě také na mnoha dalších aspektech, jako je například orientace domu vůči světovým stranám.

„Přehřátou domácnost lze snadno ochladit několika způsoby,“ vysvětluje stavební specialistka

Cena eLkového bungalovu 4+kk

Průměrná cena dřevostavby 4+kk o užitné ploše 89 m2 se pohybuje od 2.281.200,- Kč do 3.508.800,- Kč. Další podrobnosti o domě nalezete zde. Uvedená cena je včetně DPH. Důležité je také zmínit, že součástí ceny není základová deska.

Zaujal vás tento dům? Kompletní přehled zajímavých bungalovů s dispozicí 4+kk najdete v katalogu domů.

Seriál Nejoblíbenější domy v Česku

Zaostřeno na rodinné domy, které získaly nejvíce hlasů od našich čtenářů. Kompletní přehled těchto typových domů naleznete v soutěžním katalogu.

P.S. Řešíte stavbu domu, možnosti větrání a vytápění? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
04.10.2024

Photocredit: Jaromír E. (se souhlasem)

0

Dům 5kk s garáží a terasou zaujal veřejnost velmi přívětivou cenou
Pořízení rodinného domu je velký životní krok a tomuto rozhodnutí předchází obvykle nejen velké plánování, ale i obstarání finančních prostředků.

Nový bungalov nabírá na popularitě. Díky malé zastavěné ploše ušetří rodiny na ceně pozemku
Díky malé zastavené ploše domu můžete investovat do menšího a levnějšího pozemku, a ušetřit tak statisíce korun. Jaká je finální cena?

Bungalov do L (5kk) je čím dál oblíbenější u mladých rodin. Lákavá je i možnost bydlet do 4 měsíců
Nadčasový bungalov o rozměrech 13,25 x 13,25 metrů je navržený do praktického tvaru písmene L s částečně zastřešenými venkovními plochami. Prohlédněte si dispozici dřevostavby v článku.

Nový dům pro seniory i tříčlennou rodinu do 3 mil. korun – jeho úklid máte hotový za 2 hodiny
Pro jednoho příliš malý dům, pro druhého výhra v loterii. Pokud preferujete menší, útulné bydlení, které je zároveň nenáročné na úklid a další péči, našli jste ho.