HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Dům 3kk s terasou, spíží i šatnou překvapil veřejnost velmi přívětivou cenou. Dispozici lze zvětšit i na 4kk

Kdo by dnes nechtěl rodinný dům, obzvláště pak, když ho lze pořídit od 2 mil. korun? Nový bungalov na klíč se dostává do popředí nejen díky příznivé ceně, ale také díky chytře řešené dispozici. Samotný návrh minimalizuje komunikační prostory (chodby) až na 3,15 m2. Nahlédněte do fotogalerie a prohlédněte si půdorysné řešení, které si můžete v případě zájmu dokonce rozšířit o jeden pokoj navíc.


Bungalov 3kk s terasou
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

Nestačí vám 3+kk? Přidejte pokoj navíc

Rodinný bungalov zaujímá 78 metrů čtverečních užitné plochy a je menší velikostní kategorie. Svým tvarem a dispozicí uspokojí potřeby 3–4členné rodiny, přičemž dispozici je možné upravit dle libosti např. na 4+kk. Jednomu by se u domu hodila garáž, druhému zase dětský pokoj navíc. Dřevostavba je postavená sloupkovým konstrukčním systémem (prefabrikace) a má sedlovou střechu se sklonem 25°. Podívejte se na již realizované projekty rodinného domu 3+kk (s možností rozšíření na 4+kk) ve fotogalerii.

Rodinný dům vhodný pro menší pozemky

Velké pozemky jsou přemrštěně drahé. S postupem času už budou pro střední třídu finančně dostupné pouze ty menší. Náš aktuální bungalov s obdélníkovým půdorysem a zastavěnou plochou necelých 100 m2 je ideální právě i na menší pozemky. Byť se může zdát, že je domek velmi malý, dostatečně uspokojí potřeby mladé rodiny či manželského páru bez dětí.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Postup výroby sítě proti komárům – podomácku a za pár korun

Vnitřní dispozice minimalizuje chodby a nabízí spíž a šatnu

Moderní interiérový design se stále více zaměřuje na efektivní využití prostoru a pohodlí majitelů. V tomto kontextu je minimalizace chodeb klíčovým prvkem, který nejenže maximalizuje obytnou plochu, ale také zvyšuje funkčnost celého prostoru. Tento přístup umožňuje vytvořit otevřené a plynulé uspořádání, kde jsou všechny místnosti snadno přístupné a vzájemně propojené. Kromě toho je důležité začlenit praktické prvky, jako je např. spíž a šatna.

V dispozici nejsou žádná hluchá místa

Typová dřevostavba vás překvapí prakticky řešenou dispozicí. Nenajdete tu žádná hluchá místa ani zbytečné výklenky. Rovnou z předsíně se dostanete do technické místnosti a do hlavní obytné místnosti. Povětšinou se ihned za předsíní nachází chodba, kterou se dostanete do všech ostatních místností. Tady je tomu však jinak. Díky eliminaci chodeb v domě se z předsíně nerušeně dostanete kuchyně ve tvaru L, jídelny a obývacího pokoje s francouzskými okny vedoucími na terasu. V tomto pokoji je také dělicí příčka, za níž se skrývá ložnice, dětský pokoj, koupelna a samostatné WC.

Cena rodinného domu 3+kk

Cena moderního bungalovu s dispozicí 3+kk a s užitnou plochou 78 m2 se pohybuje od 2.055.000,- Kč do 3.478.000,- Kč, další podrobnosti o domě nalezete zde. Uvedená cena je včetně DPH. Důležité je také zmínit, že součástí ceny není základová deska.

A na kolik vás vyjde základová deska?

Cena základové desky, kterou by vám pravděpodobně nabídla spousta stavebních společností, se pohybuje okolo 4 300 Kč/m2 vč. 15% DPH při výšce 0,2 m od upraveného terénu. Vy si ji ale můžete realizovat i svépomocí, a ušetřit tak statisíce korun. Podrobný návod jsme pro vás připravili v rozhovoru níže.

Zaujal vás tento dům? Kompletní přehled zajímavých rodinných domů s dispozicí 3+kk najdete v katalogu domů.

SDÍLET ČLÁNEK

P.S. Řešíte stavbu domu, možnosti větrání a vytápění? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.


Vydáno dne:
20.06.2024

Photocredit: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

2

Rodinný bungalov 5+kk do L pro větší rodinu – cena, půdorys i realizace
Prohlédněte si moderní bungalov s dispozicí 5+kk a jeho elkovým půdorysem na 115 metrech čtverečních.

Rodinný dům s garáží překvapil cenou. Do garáže zaparkujete auto i babičku
Rodinný dům se 173 m2 má opravdu strategické rozmístění pokojů. Dispozice patrové dřevostavby nabízí mnoho vychytávek. Lze ji např. upravit podle počtu členů domácnosti nebo také podle velikosti vašeho pozemku.

Rodinný dům 4kk se základovou deskou v ceně? Výhodné řešení zaujalo veřejnost
V tomto případě je konečná cena opravdu konečnou cenou. Nebo se vám alespoň rozpočet na výstavbu nenavýší o půl milionu, který byste museli investovat do základové desky. Z moderního bungalovu se tak stává cenově dostupné bydlení pro čtyřčlennou rodinu.

Nejoblíbenější bungalov 3kk v Česku pořídíte do 3 mil. na klíč
Dnes vám představíme typ domu, který se na takový menší pozemek ideálně hodí. Je skromný, ale dispozičně dobře navržený. Podívejte se na půdorys i přesnou cenu domu.

Po šedesátce prodala starý dvougenerační dům a postavila si úspornou dřevostavbu na důchod
Paní Magda se po šedesátce rozhodla pro stavbu nového domu a za pár měsíců už se stěhovala. Jaké chyby udělala a čemu radí se vyvarovat?