HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Na trhu je nový rodinný dům na patro (163 m2). Ocení ho především rodiny s nadanými dětmi

Každý rodič by měl podporovat a povzbuzovat své děti k tomu, aby měly velké sny. V útlém věku to jde snadno, např. tak, že je přihlásíte do různých kroužků. Tím to ale nekončí. Svůj talent by měly rozvíjet i doma. U některých rodinných domů se ale na dětské pokoje trochu zapomíná a navrhují se s minimálními rozměry (s plochou obvykle kolem 10 m2). Nový rodinný dům na patro je zcela jiný. Tady jsou děti na prvním místě. Podívejte se, co vše nabízí dispozice a jak vypadají již realizované domy na klíč.


Rodinný dům na patro
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

Máte nadané děti? Tohle se jim bude líbit

Rodinný bungalov spadá do větší velikostní kategorie. Zájem probudí především u čtyřčlenných rodin, jejichž členové vyžadují spoustu soukromého prostoru. Dům je také vhodný pro rodiny, které mají děti nadšené do nějakého koníčka. Jeden dětský pokoj totiž zaujímá až 24 m2 (bez šatny), což je velký prostor např. pro výtvarný koutek, sportovní koutek (trenažér apod.), tanec nebo další záliby. Užitná plocha domu činí bohatých 163 m2, přičemž je zastavěná plocha pouze 119 m2. Nahlédněte do fotogalerie na již realizované projekty tohoto typového domu.

Drobná úprava dřevostavby kompletně změní hru

Moderní rodinný dům s podkrovím a jednoduchým tvarem je ideální pro širší pozemky. V základu je dům navržený bez přesahů střechy, nicméně jej lze realizovat i s klasickými přesahy. S těmito přesahy střechy by se jednalo o ideální dům i do chráněných krajinných oblastí. Stavíte-li v CHKO, pravděpodobně by vás mohl zajímat související článek níže.

Nařízení CHKO stanovilo pravidla pro stavbu domů. Získat povolení může být snadnější než si myslíte

Dispozice domu pro velkou rodinu (15,3 x 10,1 m)

Při vstupu do rodinného domu se ocitnete v protáhlé chodbě do L. Nevěste hlavu, ihned za vstupními dveřmi je navržený prostor pro velkou skříň s úložným prostorem. Po levé straně je situovaná technická místnost, koupelna s WC, dále ložnice se vstupem na venkovní terasu a pracovna, ze které je taktéž možné dostat se na zahradu. Na konci chodby se dostanete do velké obytné místnosti, která propojuje obývací pokoj, jídelnu i kuchyni do tvaru písmene L. I odtud se majitelé domu dostanou na částečně zastřešenou terasu. Nesmíme opomenout ani malou spíž, která je takticky navržená pod schodištěm.

V prvním patře je menší chodba, ze které se pohodlně dostanete do koupelny s WC a dvou velkých dětských pokojů, jejichž součástí jsou i samostatné šatny.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Zpevnění svahu tak, aby se nezhroutil. Zahrádkářka z jižní Moravy našla levné a funkční řešení

Je libo difuzně otevřenou nebo uzavřenou konstrukci?

Zpravidla u každé dřevostavby má stavebník možnost zvolit si konstrukci stavby. Na výběr má difuzně uzavřený systém a difuzně otevřený systém. U aktuálního typového domu tomu není jinak. Podívejte se na skladby těchto konstrukcí ve fotogalerii:

Cena dřevostavby 5+kk

Průměrná cena patrového domu 5+kk s navrženou dispozicí o užitné ploše 163 m2 se pohybuje od 1.900.000,- Kč do 5.000.000,- Kč. Další podrobnosti o domě nalezete zde. Uvedená cena je včetně DPH. Důležité je také zmínit, že součástí ceny není základová deska.

Co všechno je součástí ceny domu na klíč?

  • Konstrukce podlahy (210 mm) včetně podlahové krytiny,
  • obklady stěn v koupelně a na WC,
  • vodoinstalace (rozvody, sanita, příslušenství),
  • veškeré elektroinstalace i s příslušenstvím,
  • vytápění (různé kombinace systémů),
  • vnitřní dveře,
  • malířské práce,
  • kuchyně.

Zaujal vás tento dům? Kompletní přehled zajímavých rodinných domů na klíč najdete v katalogu domů.

P.S. Řešíte stavbu domu, možnosti větrání a vytápění? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
07.08.2024

Photocredit: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

10

Stále hledáte cenově dostupné bydlení? Víme o typovém domě pro čtyřčlennou rodinu
Plánujete začít stavět vlastní dům a hledáte kvalitu, cenu a především inspiraci? Prohlédněte si oblíbený typový dům s dispozicí 4+kk.

Mimořádný bungalov 4+1 s garáží je na míru mladé rodině. Bydlete už do půl roku
Plánujete začít stavět vlastní dům a hledáte kvalitu, dobrou cenu a inspiraci pro uspořádání půdorysu? Prohlédněte si oblíbený typový dům s dispozicí 4+1 (s garáží).

Prostorný dům (3+kk) je lákadlem pro starší páry a menší rodiny. Má velkou spíž a solidní cenu
Moderní bungalov může stát i na menších pozemcích, jelikož vyniká skromnou zastavěnou plochou. A nejen na koupi pozemku lze ušetřit. Cena domu na klíč láká potenciální zájemce.

Rodinný bungalov lze pořídit už od 1 050 000 Kč – aktuální cena duben 2024
Přízemní bungalov si už získal přízeň mnoha rodin a v tomto trendu pokračuje i nadále. Půdorys, fotografie z realizace typového projektu i výpis položek, které jsou součástí ceny ve variantě na klíč, naleznete hned v následujících odstavcích.