HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Vyrobte si s dětmi originální hračku. Stačí 5 minut a věci, které byste jinak vyhodili

Vytvořte si s námi ekologické závodní auto za pár minut! Tento snadný návod je ideální pro rodiče a děti, kteří chtějí být kreativní a zároveň chránit naši planetu. Přidejte se k nám a užijte si spoustu zábavy při tvoření hračky, která je nejen krásná a funkční, ale i šetrná k životnímu prostředí.


Závodnička z odpadků
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Magdalena H. (se souhlasem)

Zabavte děti během deštivého odpoledne

Určitě to znáte. Venku prší, a vy tak musíte být s dětmi celé odpoledne zavření doma, přestože ony by nejraději běhaly někde po venku. A protože se nudí, vymýšlí nejrůznější vylomeniny a začínají vám z domácnosti dělat kůlničku na dříví. Nemusíte ale propadat panice. Máme pro vás skvělý tip, jak je zabavit. Podle našeho jednoduchého návodu budete mít během pěti minut vyrobený auťák, který sice z pohledu dospěláka nebude nic oslnivého, co by chtěl mít v garáži, ale zaručíme vám, že děti budou s výsledkem maximálně spokojené. Ty starší navíc zvládnou výrobu bez problémů samy. Než se ale pustíte do práce, dejte dětem nejprve malou svačinku v podobě přesnídávkových kapsiček. Ne, to není reklama na přesnídávky, ale děti to jistě ocení, a víčka navíc budeme potřebovat k výrobě.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Postup výroby sítě proti komárům – podomácku a za pár korun

Co budete k výrobě závodničky potřebovat?

Mezitím, co děti svačí, připravte jim veškerý materiál na výrobu. Potřebovat budete:

  • ruličky od toaletního papíru,
  • vršky od ovocných kapsiček (přesnídávka v měkkém obalu),
  • akrylovou či temperovou barvu a štětec,
  • tavnou pistoli,
  • nůžky a tužku,
  • špejle,
  • barevné fixy, samolepky nebo jiné dekorace.

Kompletní fotopostup výroby závodního auta najdete také v galerii.

Krok 1: Vytvoření sedadla auta

Na ruličce od toaletního papíru vystřihněte tvar písmene U, aby vzniklo sedadlo pro panáčky. Ohněte vystřižené U a zmenšete jej podle potřeby.

Krok 2: Aplikace nátěru

Ruličku natřete barvou a nechte ji řádně uschnout.

TIP: Pokud se do vyrábění pouštíte častěji, doporučujeme koupit rovnou celou sadu akrylových barev. Na jejich aktuální ceny se můžete podívat zde.

Krok 3: Vytvoření osy kol

Špejle nalámejte na délku 9–10 cm tak, aby vznikly čtyři kusy takto dlouhých špejlí. Poté slepte podélně dvě a dvě k sobě tavnou pistolí. Vznikne vám tak pevný základ pro otáčení koleček naší závodničky.

TIP: Chybí mezi vašimi hobby pomůckami tavná pistole? Její aktuální ceny si můžete porovnat například zde.

Krok 4: Příprava nápravy

Do ruličky vytvořte ve spodní části pomocí nůžek dva protilehlé otvory na každé straně k prostrčení špejlí.

Krok 5: Připevnění kol

Doprostřed vršku od ovocné kapsičky nalepte kolmo pomocí tavné pistole jeden konec slepených špejlí. Nechte řádně zaschnout. Poté provlečte vršek/kolo se špejlí oběma otvory v závodničce a pomocí tavné pistole nalepte také druhé kolo. Totéž opakujte u zadních kol závodničky.

Krok 6: Poslední detaily

Ozdobte svoji závodničku dle vlastní fantazie a vytvořte jí závodní dráhu. Doplňte panáčka na sedadlo pilota.

Podívejte se na kompletní fotopostup výroby do naší galerie nebo na videonávod níže.

A je to. Vaše děti nyní mají nejen novou hračku, ale také cennou lekci o recyklaci. Tento projekt nejenže podporuje jejich kreativitu, ale také je učí právě o významu recyklace. Použitím materiálů, které by jinak skončily v odpadu, jim ukazujeme, jak můžeme snížit naši ekologickou stopu a přispět k lepší budoucnosti planety. Šťastnou cestu!

SDÍLET ČLÁNEK

P.S. Potřebujete do svého domu instalovat fotovoltaickou elektrárnu nebo jaký systém je právě pro váš dům vhodný? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.


Vydáno dne:
26.06.2024

Photocredit: Magdalena H. (se souhlasem)

0

Sedm tipů, jak originálně využít staré haraburdí na vaší zahradě
Dnes zkusíme využít všechny staré nádoby, nefunkční kola, palety a i různé zbytky dřeva, které se vám povalují na zahradě. Toto staré haraburdí ještě může originálně posloužit.

50 levných DIY vychytávek do interiéru, které musíte zaručeně vyzkoušet
Chtěli byste mít originální domácnost, ale nechtějí se vám za ni platit vysoké částky? Představujeme vám 50 DIY vychytávek do bytu i na vaši zahradu.

DIY dřevěné dekorace na zahradu i do bytu – více jak 25 nápadů z větviček, klacíků a proutí
Patříte mezi ty, kteří milují přírodní dřevěné dekorace? Inspirujte se originálními nápady, jak využít větvičky, klacíky, proutí, naplavené dřevo nebo samorosty z lesa.

30+ inspirace pro levnou a stylovou předsíň pomocí DIY nábytku
Předsíň – prostor, díky kterému si vytváříme první dojem při vstupu do domu. Chtěli byste designové, moderní a levné vybavení v DIY provedení? Inspirujte se.

Nakoukli jsme do domu influencerky Zuzky. Její styl inspiroval již tisíce lidí
Zuzana (alias Zuz) odkryla své soukromí a poskytla nám fotografie rodinného domu, který si s manželem Patrikem stavěli z části svépomocí. V rozhovoru jsme šli do detailů.

Hvězda televize Prima si postavila kamennou zeď jen za 3 500 Kč svépomocí. Popsala postup
Na návštěvě v krásném rodinném domě neunikla naší pozornosti luxusní kamenná zeď. Když jsme se dozvěděli, že za její realizaci nedali majitelé majlant, zajímala nás ještě více. Vyptali jsme se sympatické dvojice na postup i fotografie z průběhu realizace.

Z levného nábytku lze snadno vytvořit luxusní vybavení – známe nejlepší Ikea hacky za babku
Dali jsme do kupy oblíbené Ikea hacky a vychytávky, které se staly populárními. Díky nim si spousta rodin dokázala vytvořit stylový domov za zlomek ceny.

Zahradní jezírko lze vytvořit snadno a levně svépomocí. Inspirujte se nejzajímavějšími nápady v naší galerii
Mít na pozemku jezírko je sen každého zahrádkáře. Přinášíme návod, jak z tohoto snu udělat skutečnost. Připravte se však na to, že vám všichni sousedé z okolí budou závistivě nakukovat přes plot.