HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Kaštany zabaví děti na dlouhé hodiny, a navíc zdarma. Inspirujte se v naší galerii

Hledáte aktivitu, která se dá dělat v sychravém počasí, zabaví děti na dlouhou dobu a zároveň vás nebude stát majlant? Poté je pro vás vyrábění z kaštanů jako dělané. A že vás vyrábění zvířátek příliš nebaví? Nevadí, zatímco vaše dítě bude do kaštanů napichovat špejle a tvořit ježka nebo žirafu, můžete si vyrobit stylové dekorace do bytu nebo domu. V naší galerii najdete zajímavé nápady na vyrábění jak pro děti, tak i pro dospělé.


Vyrábění z kaštanů pro děti i dospělé. Podívejte se na nejzajímavější kousky
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Pixabay (CC0)

Rozvíjí zručnost i fantazii

Podzimní procházky mají své osobité kouzlo, a to nejen díky barevnému listí. Dalším důvodem jsou kaštany, které se během podzimu povalují takřka na každém kroku a doslova lákají ke sbírání. A často ne pouze děti. Přiznejte se, kdo také neodolá a dá si lesklý kaštan do kapsy? Kromě toho, že jsou hezké na pohled a působí antistresově, mají kaštany i další využití. Můžete pomocí nich tvořit jednoduché i složitější výtvory. Jedná se o skvělou aktivitu, která rozvíjí nejen zručnost, ale také fantazii. A co víc, je prakticky bez nákladů.

Zábava pro děti každého věku

Výhoda je, že z kaštanů můžete tvořit s dětmi jakéhokoli věku a vlastně i jako dospělí. Stačí pouze zvolit správnou náročnost. S menšími dětmi můžete vytvářet jednoduché figurky a zvířátka, jako jsou například ježci, žirafy, hadi a podobně. K tomu stačí pouze samotné kaštany a špejle, případně párátka nebo sirky. Nemusíte ani moc přemýšlet, děti většinou v samotných kaštanech už zvířátka vidí a mají jasnou představu, co budou vyrábět.

Se staršími dětmi poté můžete přejít ke složitějším výrobkům, jako jsou například draci nebo dinosauři.

Zabaví se i dospělí

Jak už bylo zmíněno výše, u kaštanů se nemusí zabavit pouze děti. Dospělí mohou pomocí kaštanů vyrobit například krásné podzimní dekorace. Navíc nemusíte zůstat pouze u samotných kaštanů, ale můžete je kombinovat s dalšími přírodními materiály, jako jsou šišky, listy nebo žaludy. Pomocí kaštanů lze vyrobit krásné věnce nebo svícny. Nejenže se u toho zabavíte, ale zároveň budete mít krásnou dekoraci prakticky zdarma. Kaštany si nasbíráte na podzimních procházkách a další potřebné materiály, jako jsou špejle, barvy nebo lepidlo, většinou doma máte.

Inspirujte se u nás

Pokud hledáte konkrétní nápady, co všechno z kaštanů můžete s dětmi vytvořit, podívejte se do naší galerie plné inspirace. Najdete v ní jednoduché i složité projekty, které zvládnou jak menší děti, tak starší školáci. Mimo to jsou zde i složitější věci a dekorace, které se hodí spíše pro dospělé. Kaštanové tvoření zabaví děti na dlouhou dobu, a to bez větších nákladů, jako je placení nejrůznějších vstupů a podobně.

P.S. Jak v novostavbě ohřát vodu za minimum nákladů na energie? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
20.10.2024

Photocredit: Pixabay (CC0)

0

Dekorace, která je ve světě populární: DIY florárium. Přinášíme návod krok za krokem.
Seznamte se s floráriem – originálním způsobem, jak pěstovat mech či masožravky. Inspirujte se v článku a jedno si s námi rovnou vyrobte!

Podzimní DIY inspirace – zkrášlete si svůj domov vlastnoručně vyrobenými dekoracemi
Podzim. Ve všech jeho barvách, se všemi možnostmi, v celé své kráse. Pusťte se svépomocí do podzimní výzdoby... Máme pro vás spousty inspirace!

DIY kurníky pro slepice – 25+ inspirace pro chovatele, kteří chtějí domácí vajíčka
Rozhodli jste se pro domácí chov slepic? Pusťte se do budování domácího kurníku. Načerpejte základní potřebné informace a inspirujte se v galerii.

DIY dřevěné dekorace na zahradu i do bytu – více jak 25 nápadů z větviček, klacíků a proutí
Patříte mezi ty, kteří milují přírodní dřevěné dekorace? Inspirujte se originálními nápady, jak využít větvičky, klacíky, proutí, naplavené dřevo nebo samorosty z lesa.

Zelená fasáda jako dekorace – popínavé rostliny, vertikální zahrady a úžasné květinové domy
Vertikální zahrada je stále vyhledávanějším prvkem majitelů domů. Zelené fasády vypadají velice pěkně a plní mnoho užitečných funkcí. Posuďte sami.

Řasokoule – roztomilá dekorace nebo žijící organismus? Jak se starat o řasokouli, aby se jí dařilo
Netradiční dekorace, která zaujme na první pohled. Řeč je o řasokouli – kulaté rostlince, která žije ve vodě a moc toho k životu nepotřebuje.