HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Interiérové trendy roku 2024 k vidění na vlastní oči. Nepřeberné množství inspirace slibuje letošní veletrh For Interior

Trend udržitelnosti už intenzivně proniká do všech odvětví nábytkářského oboru v Česku i v zahraničí. Veletrh nábytku, interiérů a bytového designu For Interior bude místem, kde se setká největší počet produktů, odborníků, výrobců a dovozců, kteří představí inovativní výrobky pro všechny typy interiérů kladoucí důraz na udržitelnost a ekologii. Za nákupy, inspirací či radami mohou návštěvníci vyrazit ve dnech 3. až 6. října na letňanské výstaviště PVA Expo Praha.


For Interior 2024
i Foto: For Interior (se souhlasem)

Říjnový veletrh For Interior coby největší událost svého druhu v Česku představí tisíce produktů z nábytkářského odvětví od více než 150 vystavovatelů z tuzemska i zahraničí. Široké portfolio výrobků ve dvou halách letňanského výstaviště nastíní aktuální designové trendy a inovace vhodné pro jakýkoliv typ interiéru i pro nejnáročnější zákazníky.

Od souprav ke svítidlům

K vidění budou klasické i moderní výrobky zahrnující nábytek z kvalitního dřeva, sedací soupravy, stoly, židle a kuchyně. „Prostor bude věnován i luxusním italským designům a minimalistickému skandinávskému stylu. Sekce zaměřená na zdravý a komfortní spánek představí unikátní a luxusní postele od renomovaných výrobců, včetně možnosti zakázkové výroby. Návštěvníci mohou vybírat z různých typů postelí, včetně kontinentálních, dřevěných, kovových nebo matrací na míru,“ řekla ředitelka veletrhu Věra Špáňová. Jak dodává, v oblasti textilu a osvětlení se představí také bohatý výběr. Správně vybraný bytový textil totiž může změnit vzhled interiéru a zároveň zvýšit estetiku a pohodlí.

Také kvalitní osvětlení pomůže vytvořit příjemnou atmosféru a zdůrazní architektonické detaily, proto nebude v Letňanech chybět ani pestrá nabídka svítidel, ať už jednotlivých originálních kousků či celé kolekce.

Unikátní přehlídka materiálů

Letošní podzimní For Interior nebude pouze o atraktivních expozicích. Navíc přinese i unikátní doprovodný program, jehož vlajkovou lodí bude přehlídka materiálů budoucnosti nejen pro interiérový design – Eko materiál. Představí více než čtyři desítky udržitelných materiálů použitelných v interiérovém designu, které jsou sestaveny z nabídky napříč kontinenty. Návštěvníci si mohou prohlédnout inspirativní ukázky materiálů vyrobených z různých surovin, například z odpadu potravinářského nebo textilního průmyslu, z různých druhů rostlin jako třeba kukuřice nebo ananas nebo z kombinací korku a betonu. V rámci přehlídky proběhnou i komentované prohlídky, přednášky a semináře.

Přehlídka bude důležitým obohacením znalostí o možnostech užití udržitelných a ekologických materiálů v praxi jak pro interiérové designéry a architekty, tak i pro výrobce a samotné koncové uživatele.

P.S. Chcete vědět, kde se dá na rozpočtu výstavby domu ušetřit a naopak kde má cenu neškudlit? Navštivte online stavební veletrh Veleton, který se uskuteční 24. ledna – 2. února 2025. Vstupenku si lze stáhnout ZDARMA již nyní na tomto odkazu (počet vstupenek je limitován). Těšit se můžete na množství inspirace, živých přednášek, konzultací s odborníky i slevové vouchery.

SDÍLET ČLÁNEK

Vydáno dne:
27.09.2024

Photocredit: For Interior (se souhlasem)

0

Víte, kde se bere korek? Inspirujte se 5 tipy na jeho využití v interiéru
Korek je jako přírodní materiál skvělým doplněním dřeva v moderním interiéru. Máme pro vás několik tipů, jak jej využít.

Keramická dlažba v interiéru: Kam se hodí a jak ji vybrat
Již dávno neplatí, že je keramická dlažba vhodná pouze do koupelny nebo kuchyně. S kvalitním podlahovým vytápěním si můžete užívat kvalitní keramické dlažby i v jiných místnostech svého domova. Víte ale, podle čeho vybírat?

5 trendy pokojovek, které nesmí chybět v moderním interiéru
Máte stále pocit, že vašemu interiéru něco chybí? Zkuste do něj dostat více zelených rostlin! Poradíme vám, které jsou teď nejpopulárnější.

5 tipů, jak pracovat s květinami v interiéru, aby opravdu vynikly
Kytky mohou interiér významně pozvednout, nebo naopak úplně zničit. Zkuste se řídit těmito radami, abyste dosáhli první možnosti. Jak na to?

50 levných DIY vychytávek do interiéru, které musíte zaručeně vyzkoušet
Chtěli byste mít originální domácnost, ale nechtějí se vám za ni platit vysoké částky? Představujeme vám 50 DIY vychytávek do bytu i na vaši zahradu.

20+ nápadů, jak využít lana a sítě v interiéru – pochozí, záchytné, závěsné i jako zábradlí
Pojďme se podívat, jak využít lana, provazy a sítě v interiéru. Jaké možnosti nám nabízí v případě schodišť a interiérových dekorací? Inspirujte se!

10 úžasných pokojovek, které by neměly chybět v žádném interiéru
Interiér bez květin je interiér bez života. Vyberte si z těchto deseti aspoň jednu a dodejte svému bytu život.

Manželé opravili dům svépomocí. Luxusní interiér si zařídila maminka Míša sama
„Svůj interiér si můžete zařídit levně a přitom hezky,“ podotýká Míša v rozhovoru o stylovém návrhu interiéru.